Krátka cesta – dlhotrvajúce potešenie z lyžovania

Medzi siedmimi najlepšími lyžiarskymi oblasťami Horného Rakúska si každý nájde svojho favorita. Objavte zimu v tejto oblasti a užite si útulné či rodinné prostredie, ako aj športové lokality.

Medzi siedmimi najlepšími lyžiarskymi oblasťami Horného Rakúska si každý nájde svojho favorita. Objavte zimu v tejto oblasti a užite si útulné či rodinné prostredie, ako aj športové lokality.

Hornorakúske lyžiarske oblasti sú pre dovolenkárov zo Slovenska skutočne na dosah. Cesta z Bratislavy k najbližšie položeným alpským lyžiarskym strediskám Horného Rakúska trvá necelé tri hodiny. Pri výbere správnej destinácie si stačí len položiť tú správnu otázku a ujasniť, čo od zimnej dovolenky očakávate.

Mala by počas zimnej dovolenky prevládať zábava?
Fanúšikovia lyžovania by sa v takomto prípade mali rozhodnúť pre Gosau a stráviť zimu v turistickom regióne Dachstein Salzkammergut, v lyžiarskej oblasti Dachstein západ s jej 14 zábavnými zjazdovkami. Bubnové zjazdovky premasírujú lýtka, pretekárske trate otestujú lyžiarskych majstrov a drobci sa v detskom parku naučia, čo je to zábava na snehu.

Želáte si bezstarostnú rodinnú lyžovačku?
O ňu sa postará stredisko Hochficht v turistickom regióne Böhmerwald. Rodiny tu nájdu všetko, vďaka čomu si budú môcť svoju zimnú dovolenku uľahčiť. Od privítania v lyžiarskej aréne Hochficht až po detský areál, v ktorom môžu rodičia sledovať vyvádzanie svojich detí priamo z rodinnej kaviarne.

Chcete oddych od každodenných starostí?
Ďalším špičkovým miestom pre pôžitkárskych lyžiarov a rodiny s deťmi je lyžiarske stredisko Kasberg v obci Grünau im Almtal. Vďaka rôznorodým zjazdovkám, chatám s vyberanými miestnymi špecialitami a miestam na opaľovanie s výhľadom možno každodenné starosti zahodiť tam, kam patria – dolu do údolia.

Mali by sa deti na dovolenke učiť lyžovať alebo si vylepšiť techniku?
V takom prípade sú dobrou voľbou na prázdniny lyžiarske strediská nachádzajúce sa v strednej časti náhornej roviny v Hornom Rakúsku: lyžiarske stredisko Feuerkogel nad jazerom Traunsee ponúka ideálne podmienky na učenie v kombinácii s veľkolepým výhľadom na Salzkammergut.

Ten, kto si zarezervuje zimnú rodinnú dovolenku v stredisku Wurzeralm v turistickom regióne Pyhrn-Priel, nájde takisto vynikajúce podmienky na svoje prvé kroky v lyžovaní. Keď drobci zvládnu prvé oblúčiky, môžu vyraziť na náročnejšie zjazdovky.

Vyžadujete trate pre profesionálov a podmienky pre freeride?
Lyžiari, ktorí si spolu so zimnou dovolenkou zarezervujú aj športovú výzvu, budú v Hornom Rakúsku úspešní viacnásobne. Lyžiarske stredisko na vrchu Höss v stredisku Hinterstoder má ako jediné v Hornom Rakúsku výberovú trať hodnú svetového pohára.

Zdatní lyžiari sa v aréne Freesports Arena Dachstein Krippenstein v mestečku Obertraun zase premenia na nadšených freeriderov. Časopis Planet Snow označil varianty mimo značených zjazdoviek tohto vysokohorského lyžiarskeho strediska regiónu Salzkammergut za „hot spot“ freeridovej scény.

Túžite ísť zo zjazdovky rovno do wellnesu?
Dovolenkové dni si vychutnajte najskôr na zjazdovke a potom skočte do sauny či do vírivky alebo si doprajte skvelú masáž. V lyžiarskych regiónoch Horného Rakúska čaká množstvo hotelov s vynikajúcimi službami pre relax a oddych, ktoré zo zimy urobia pôžitok. Priamo na mieste, kde sa okraj pohoria Šumava spája s lyžiarskou oblasťou Hochficht, leží rezort Inns Holz, ktorý ponúka prírodné a vital hotely a exkluzívnu chatovú dedinku vrátane relaxačného programu.

Rovnaké platí aj pre hotel Almesberger v blízkosti obce Aigen-Schlägl s veľkým wellnessom s rozlohou 5 000 štvorcových metrov. V ideálnom prípade sa stane, že cesta zo zjazdovky vedie priamo do kúpeľa. EurothermenResort v kúpeľnom meste Bad Ischl dáva telu počas kúpeľa v slanej vode pocit príjemnej ľahkosti a vďaka svojej centrálnej polohe v regióne Salzkammergut je ideálnym východiskovým bodom pre dni v lyžiarskom regióne Dachstein West, na športovisku Freesports Arena Krippenstein a tiež v pohorí Feuerkogel.

Zimná dovolenka pre celú rodinu vrátane pôžitku a wellnessu – aj to je v ponuke v Hornom Rakúsku. V zime 2016/2017 sa v Gosau, priamo pred bránami lyžiarskeho regiónu Dachstein West, otvára rezort „Leading Family Resort Dachsteinkönig“ – s veľkými relaxačnými priestormi pre dospelých a kĺzačkami aj vodnou zábavou pre deti. Aj wellness hotel Dilly v obci Windischgarsten ponúka pôžitok a uvoľnenie pre celú rodinu a spolu s Hinterstoder a Wurzeralm hneď dve lyžiarske oblasti v bezprostrednej blízkosti ubytovania.

Salzkammergut: Horúca zima v studenom snehu
Náš recept na vydarenú zimnú dovolenku znie: lyžovať v prašane zjazdoviek Gaudi, pásť si oči na horských scenériách ako z obrázkovej knihy a nechať sa rozmaznávať od srdečných hostiteľov. Salzkammergut so svojimi najlepšími lyžiarskymi oblasťami ponúka športovo aktívnu zimnú dovolenku.

Feuerkogel: Náhorná plošina pre rodiny
Pohorie Feuerkogel vysoko nad Ebensee am Traunsee má jedno výrazné plus. Je to uzatvorená náhorná plošina, a teda je rodinným svetom zjazdoviek, ktoré môžu bodovať hlavne prehľadom, krátkymi traťami a možnosťami prenocovania priamo v lyžiarskej oblasti.

Kasberg: Zimné spomalenie
Rezort Kasberg v obci Grünau im Almtal je ideálnym lyžiarskym strediskom pre lyžiarskych pôžitkárov. Takmer na každej zjazdovke je útulná chata s vynikajúcim jedlom pre hladných hostí. Aj ten najvytrvalejší športovec sa raz vráti do chaty. A poteší sa, keď ho tam rozmaznávajú miestnymi špecialitami.

Dachstein West: Zjazdovky Gaudi v celej svojej kráse
V lyžiarskej oblasti Dachstein-West čaká 78 km zjazdoviek vo všetkých stupňoch náročnosti. Pre najmenších sú tu kúzelné koberce a ľahké začiatočnícke svahy. Pretekárska dráha s meraním času, rýchlostné dráhy, prírodné zjazdovky, bubnové zjazdovky a dráhy s vlnami poskytujú zábavu a rozptýlenie zase veľkým.

Hora Krippenstein: Najlepší freeride
Krippenstein je vysokohorským alpským rajom freeriderov. Stále zasnežený areál Freesports Arena Dachstein Krippenstein s 30 km možností lyžovania mimo zjazdoviek je pre milovníkov hlbokého snehu stále v kurze.

Región Pyhrn-Priel: Od príjemnej zábavy na snehu až po dráhu Svetového pohára
Spolu s horskou stanicou Hutterer Höss v obci Hinterstoder je v dovolenkovom regióne Pyhrn-Priel jediná lyžiarska oblasť Horného Rakúska, v ktorej sa konávajú aj preteky svetového pohára. Druhou lyžiarskou oblasťou regiónu je Wurzeralm v obci Spital am Pyhrn v nadmorskej výške 1 400 metrov.

Hinterstoder: Po stopách hviezd svetového pohára
Hinterstoder je jediná lyžiarska oblasť Horného Rakúska, ktorá hosťuje Svetový pohár. Trať svetového pohára Hannes Trinkl oslovuje predovšetkým športovo zdatných lyžiarov. Na panoramatických zjazdovkách vo výške 2 000 metrov nad morom budia dojem nekonečna zasnežené vrcholy hôr navôkol.

Wurzeralm: Lyžiarske „pasienky“ pre rodiny
Sedem minút trvá jazda lanovkou z obce Spital am Pyhrn na Wurzeralm. Táto lyžiarska oblasť je vhodná rovnako pre začiatočníkov a rodiny, ako aj pre vychutnávačov zimných športov, ktorí na zimnej lyžovačke hľadajú výnimočné výhľady.

Hochficht: Lyžiarska zábava na území troch krajín
V pohorí Böhmerwald (Šumava), kde sa stretávajú Rakúsko, Čechy a Nemecko, vystupuje vysočina regiónu Mühlviertel do výšky 1 300 metrov a poskytuje perfektné podmienky pre lyžiarov i snowboardistov.

Lyžiarska aréna v oblasti Hochficht s detským svetom, rodinnými reštauráciami a lyžiarskou školou ponúka ideálny vstup do zimných športov. Mimoriadnym zážitkom je nočné lyžovanie, ktoré je v ponuke dvakrát do týždňa. Popri začiatočníckych a rodinných zjazdovkách sú spestrením pretekárske dráhy FIS overené európskym pohárom.

Info:
Oberösterreich Tourismus Information
Freistädter Straße 119
4041 Linz
Tel.: +43 0 732 221022
Email: info@hornerakusko.sk
www.hornerakusko.sk

1/1
Zavrieť reklamu