Ako vianočne vyzdobiť dom? Inšpirujte sa týmito trendmi!

28. novembra 2022

Hľadáte nápady alebo konkrétne tipy na adventnú a vianočnú výzdobu? Či už vyznávate tradíciu, severský minimalizmus alebo luxus a ligot, v nasledujúcom článku nájdete tú správnu inšpiráciu.

Radi by ste tento rok skúsili niečo nové a nevšedné, ale trváte na tom, že počas posledných sviatkov roka má obydlie oplývať jasom a leskom? Potom do svojho domova pozvite Vianoce v glamour štýle. Budú tým pravým orechovým pre tých, ktorí úplne nemusia tradičnú červenú. Nahradí ju totiž elegantná vínová, ktorá spolu so zlatými detailmi pôsobí exkluzívne. Aby výsledný dojem nebol príliš výrazný, zjemňuje ho tlmená ružová, prípadne šedá alebo krémová.

Elegantná vínová spolu so zlatými detailmi pôsobí exkluzívne. Foto: Möbelix.

Ako tento trend nadekorovať? Ako základ zvoľte vínovú a šedú, s ružovou aj zlatou pracujte ako s korením. Napríklad šedú pohovku zútulnite vínovými a krémovými vankúšmi so zlatým vzorom. Doplňte to šedou kožušinou alebo vínovou prikrývkou a na stolík postavte zlatý svietnik či vázu so zlatými vetvičkami. Tie správne produkty nájdete napríklad v kolekcii Golden Lights.

Ako tento trend nadekorovať? Ako základ zvoľte vínovú a šedú, s ružovou aj zlatou pracujte ako s korením. Foto: Möbelix.

Pokiaľ nedáte dopustiť na červeno zelenú klasiku, potom vedzte, že do nej môžete vniesť moderný nádych prostredníctvom čiernej farby a jednoduchého dizajnu. Tradičné farby Vianoc využite predovšetkým na textile alebo ozdobách na stromček. Ďalšie dekorácie, ako sú svietniky alebo lampáše, už laďte do čiernych tónov. Vybrať si môžete napríklad z ponuky Christmas Fable. Ak na vás čierna pôsobí príliš smutno, nahraďte ju bielou. Výsledok získa jemnejší vizuál.

Pokiaľ nedáte dopustiť na červeno-zelenú klasiku, vneste do nej moderný nádych prostredníctvom čiernej farby a jednoduchého dizajnu. Foto: Möbelix.

Našli ste sa skôr v jednoduchom kúzle severského dizajnu? Žiadny problém! Tento rok je hitom spojenie prírodných zemitých tónov a tlmených zelených odtieňov v duchu trendu Holly Wreath. Poteší všetkých milovníkov jednoduchosti a decentnej farebnosti.

Spojenie prírodných zemitých tónov a tlmených zelených odtieňov poteší všetkých milovníkov jednoduchosti a decentnej farebnosti. Foto: Möbelix.

Charakterizujú ho čisté línie a tradičné škandinávske motívy, ako sú papierové hviezdy, svietniky a lampáše v tvare domčekov alebo drevené figúrky. Naaranžujte ich do okna alebo nimi ozdobte stôl – docielite tak slávnostnú atmosféru bez toho, aby váš domov pôsobil prehnane. Teplo vám dodajú huňaté kožušiny v neutrálnej farbe.

Dekoratívne papierové hviezdy, či domčeky naaranžujte do okna alebo nimi ozdobte stôl – docielite tak slávnostnú atmosféru. Foto: Möbelix.

Tak čo, inšpirovali sme vás? Či už zvolíte pre svoje sviatočné bývanie akýkoľvek z týchto štýlov, výhodou je, že nájdete skromnejšiu aj bohatšiu verziu. Ak nemáte radi príliš veľa ozdôb, môžete pracovať iba s textilom, vázami a svietnikmi. Pokiaľ si však potrpíte na prezdobenosť, pridáte ďalšie dekorácie, ako sú vianočné gule, LED ozdoby a reťaze alebo veselé figúrky.


Text a foto: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu