Čo potrebujú zdravé kĺby?

27. septembra 2022

Staré čínske príslovie hovorí, že už pri narodení máme daný počet nádychov, počet úderov srdca a počet pohybov ktorý zvládnu naše kĺby počas života. A je len na nás ako ich budeme využívať, alebo si ich počas života šetriť.

Kĺby potrebujú pre svoje správne fungovanie, teda také, pri ktorom sa nadmerne neopotrebovávajú, dve veci. Pohyb a výživu.

1. Pohyb

Pri pohybe totiž chrupavka, ktorá tvorí dôležitú časť kĺbu a ktorá sa vekom degeneruje, nasáva ako špongia synoviálnu tekutinu, ktorá ju obklopuje a vyživuje. Pri neaktivite zas túto tekutinu vyplavuje von a ak tento proces trvá dlho, nedostávajú sa do nej potrebné živiny a môže vysychať. Tak sa poškodzuje a spôsobuje bolesť či stuhnutosť. 

Preto je pravidelný a správny pohyb dôležitým predpokladom čo najdlhšieho uchovania zdravej chrupavky.

2. Výživa

Druhým predpokladom je správna výživa bohatá na súčasti chrupavky, okolitých tkanív a synoviálnej tekutiny. Tieto látky sa nachádzajú takmer výlučne v živočíšnej strave, ako sú chrupavky, špiková kosť, alebo vývar z kostí. Ak nemáte v strave dostatok proteínov z týchto produktov je možné doplniť ich výživovým doplnkom.

Kĺby potrebujú pre svoje správne fungovanie, teda také, pri ktorom sa nadmerne neopotrebovávajú pohyb a výživu.

Prírodný výživový doplnok Move

Naša novinka, unikátny výživový doplnok MOVE je tvorený 100% prírodným komplexom proteínov, ktoré sa prirodzene vyskytujú v membránach vaječných škrupín.

Špeciálnou technológiou ho získavame z vaječných škrupín, ktoré vyberáme z kontrolovaných chovov nosníc na Slovensku a v Čechách. Tento jedinečný komplex, ktorý spolu so škrupinou chráni a vyživuje vaječný žĺtok obsahuje viac ako 300 zložiek. Ako napríklad kolagén, elastín, kyselina hyalurónová, glukozamín či chondroitín sulfát.

K týmto proteínom sme navyše pridali vitamín C z extraktu z plodu ruže šípovej, aby sme zachovali 100% prírodnosť výživového doplnku MOVE a zabezpečili lepšiu vstrebateľnosť jeho zložiek.

Preto si u nás v Biomine radi hovoríme, že recept na tento doplnok nám pripravila sama príroda.

Všetky tieto zložky tak poskytujú kĺbom, šľachám a väzivám dokonalú podporu.

Výživový doplnok MOVE preukázateľne pomáha redukovať bolestivosť kĺbov, zlepšovať pohyblivosť a zmierňovať zápal.

Je jediným vegetariánskym zdrojom kolagénu a je vo vegánskych kapsliach. Okrem toho tak, ako všetky naše výživové doplnky je bez lepku, laktózy a cukru.

Dôvody, prečo sa rozhodnúť pre Move:

  • prispieva k udržaniu pružnosti a pohyblivosti kĺbov,
  • rýchly účinok proti bolesti a stuhnutosti,
  • preukázateľne pomáha zmierňovať zápal,
  • prispieva k správnej tvorbe kolagénu,
  • prispieva k správnej funkcii kostí a chrupaviek,
  • klinicky overená účinnosť,
  • slovenský výrobok od firmy s viac ako 30-ročnou tradíciou,
  • je určený pre všetky vekové kategórie od 3 rokov.

V Biomine zároveň myslíme aj na našu planétu a preto je výroba všetkých našich produktov zabezpečená zelenou – solárnou energiou.

Tak si spolu s nami a našimi doplnkami UŽITE PRIRODZENE ZDRAVÝ POHYB.

Viac informácií sa dozviete na: www.movebiomin.sk.


Text a foto: Biomin

1/1
Zavrieť reklamu