Golf, skvelá nálada a dobrý pocit z pomoci iným – Charity Golf 2022

26. septembra 2022

Piaty ročník Charity Golf, dňa 22. septembra 2022, ovládli vydarené údery, priateľská atmosféra a obrovská chuť pomáhať. Charitatívny golfový turnaj ZSE pod záštitou prezidenta Slovenskej golfovej asociácie Rastislava Antalu sa po predošlom úspešnom ročníku aj v tomto roku uskutočnil v areáli golfového rezortu Penati v Šajdíkových Humenciach.

Firemný turnaj energetikov si už polovicu desaťročia zachováva charitatívny rozmer vďaka stabilnému spoluorganizátorovi, ktorým je Asociácia pomoci postihnutým – APPA.

Všetci, ktorí si vo štvrtok prišli zahrať pomohli štyrom členom Klubu APPA s vážnymi pohybovými problémami. Slnečná jeseň bola už len čerešničkou na torte dobročinného eventu. Takmer šesťdesiat hráčov ukázalo svoje zručnosti v odpale, pričom presuny medzi jamkami si spestrilo degustáciou vína Mrva&Stanko, ochutnávkou piva z piešťanského pivovaru Žiwell a cateringom od Bencik Culinary Group.

Ako postupne počas dňa ubúdali lúče slnka, turnaj spoznával mená svojich šampiónov v jednotlivých kategóriách. Martin Mňahončák, skvelý herec, ale aj výborný golfista, ktorý je už tradične spojený s touto akciou, sa opäť zhostil moderátorskej úlohy excelentne. Víťazi získali okrem vecných cien aj podpísanú reprodukciu výtvarného diela popredného slovenského maliara Ivana Csudaia.

Tí, ktorí sa svojou hrou neprepracovali až na stupeň víťazov, si mohli nakloniť šťastenu na svoju stranu a vyhrať niektorú zo žrebovaných vecných cien od partnerov podujatia. Charity golf v roku 2022 podporili Trnavský samosprávny kraj, Penati Golf Resort, Slovenská golfová asociácia, Golf Centrum, dm drogerie markt, Víno Mrva&Stanko, Cewe, Celimed OMRON, Rink, Power Plate, Unilever, Hotel Carlton, Premium Brands, Metro, Piešťanský pivovar Žiwell, Focked, Curaden, Profidiet, Sportmedia, Trend a televízia TA3.

Martin Mňahončák sa opäť zhostil moderátorskej úlohy excelentne.

Výťažok turnaja dosiahol doteraz najvyššiu sumu v jeho histórii. Celkovo 12.000 eur poputuje na intenzívne rehabilitácie pre 3-ročného, predčasne narodeného Tadeáša, 11-ročnú Klaudiu a 30-ročnú Katarínu s ťažkým stupňom DMO a na zakúpenie špeciálneho bicykla pre 3-ročného Dominika, ktorý trpí hypotóniou celého tela. Na rehabilitácie v špecializovanom centre a na nákup pomôcky štát neprispieva a úhrada z vlastného rozpočtu je nad možnosti týchto rodín.            

Všetci zúčastnení si z akcie odnášali dobrý pocit, že pomohli.


Text a foto: Charity Golf 2022

1/1
Zavrieť reklamu