Ešte nemáte najnovší Svet zvierat? Dozviete sa v ňom aj toto!

15. septembra 2022

V jesennom vydaní obľúbeného časopisu Svet zvierat sa budete môcť opäť dočítať o rôznych zaujímavostiach, ktoré ste určite doteraz nevedeli!

Krvilační upíri, super zloduchovia zahrabaní na morskom dne, ktorým šľahajú blesky z očí, žraloky ľudožrúti. Mnohé živočíšne druhy naháňajú hrôzu, pretože ich prenasleduje zlá povesť. Ale vedeli ste, že podľa odhadov ľudia každý rok zabijú 100 miliónov žralokov, za to pri útoku žraloka každý rok zomrie asi šesť ľudí? Že z krvi sa nám často obracia žalúdok, ale skutoční upíri zo živočíšnej ríše sa radšej napijú z veľkých zvierat alebo z vtákov a s touto dobrotou sa radi podelia s kamarátmi?

Že elektrický úhor síce dokáže zabiť aj človeka, ale tieto prípady sú naozaj výnimočné. Že papagáje nemajú „malý vtáčí mozoček“, ale svojou inteligenciou sa môžu merať so šimpanzami a delfínmi. Lemury nemajú kráľa, ale kráľovnú a „naštvaná mačka“, ktorá ovládla sociálne siete, existuje aj vo voľnej prírode.

Je načase zbaviť sa predsudkov. Otvorte si najnovší Svet zvierat a prečítajte si o mnohých zaujímavostiach, ktoré ste doteraz netušili!

Nebezpečné dinosaury

Za čias dinosaurov vládli na planéte najväčšie a najsmrtononejšie predátory v histórii. Aké to boli?

Hovoriace vtáky

Sú fascinujúce a také zábavné! Svojimi schopnosťami odpovedať na otázky nás doslova vedia pripraviť o reč. Nech sa páči, zoznámte sa s utáranými tvormi, ktoré majú v hlave viac ako len “malý vtáčí mozoček”.

Zoznámte sa so skutočnou mrzutou mačkou

Hlučný, samotársky, nespoločenský, so skrúšeným výrazom tváre. Kandidátom číslo jeden na titul najnevrlejšej mačkovitej šelmy je manul!

Pes & mačka: 100 + 1 zaujímavostí

Kto by sa nezamiloval do mäkučkých kožúškov, ružových vankúšikov na labkách a zamilovaných pohľadov našich domácich miláčikov?

Prečo na nás žraloky útočia?

Dva krvavé útoky na turistky v Egypte a plutva trčiaca z hladiny na Jadrane. Žraloky majú toto leto na svedomí úmrtia aj na smrť vystrašené obete.

Stretnutie s divokými slonmi

Veľkolepý v každom ohľade! Taký je najväčší suchozemský cicavec na svete, ktorý sa zároveň pokladá za jedného z najinteligentnejších tvorov živočíšnej ríše. Presvedčte sa o tom na vlastné oči.

Upírske chúťky

V živočíšnej ríši existujú skutoční upíri. Zahryznite sa svojimi tesákmi do týchto desivých faktov o tvoroch, ktoré si dávajú krv na raňajky, obed i na večeru.


Text: Svet zvierat
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu