Preteky na svahu ako žiadne iné. Zažite Red Bull Zjazd na doraz. Netradičné preteky a zábavu na svahu sa chystajú užiť si aj známi športovci.

20. januára 2022

Už len pár dní nás delí od prvej zastávky série hromadných zjazdov Red Bull Zjazd na doraz. Tá sa uskutoční v sobotu 22.1. na Donovaloch, nasledovať bude 29.1. v Jasnej a celá séria sa zakončí 5.2. v Tatranskej Lomnici.

Kto zo 100 lyžiarov a snowboardistov po hromadnom štarte príde do cieľa ako prvý?

Športové podujatie Red Bull Zjazd na doraz sa na Slovensku konalo už v rokoch 2012, 2013 a 2014. Aj tentokrát prinesie kopec adrenalínu a rozprúdi zábavu v troch lyžiarskych strediskách na Slovensku.

Celú sériu zahája vo veľkom štýle Donovaly. Bude to už v sobotu, 22. januára 2022. O týždeň na to sa uskutočnia preteky v Jasnej a túto mini sériu zakončí 5. februára Tatranská Lomnica.

Bok po boku s úspešnými športovcami

Do štartového pola sa postaví aj strieborný medailista z olympiády v Tokiu, kajakár Jakub Grigar, 6-násobná majsterka sveta vo wakeskate Zuzana Vráblová, ale aj náš najúspešnejší freestylový snowboardista Samuel Jaroš.

Pretekať bude aj Jakub Grigar. Foto: Red Bull Content Pool, Filip Nagy

Spolu s nimi sa na trať vydajú amatéri a nadšenci zimných športov – medzi ktorými budú aj chalani známi z YouTube, video makeri Matej „Selassie“ Slažanský či Miroslav Bača – a pokúsia sa zabojovať o to, kto príde do cieľa ako prvý.

„Red Bull Zjazd na doraz beriem hlavne ako zábavu a teším sa, že si po dlhej dobe zapretekám v niečom, kde sa nemusím báť o to, či budem prvý alebo posledný, a bude to čisto o tom, aby som si to užil,“ komentoval Kubo.

Účastníci budú naraz vybiehať zo štartovej brány, snažiť sa čím skôr dostať k svojim lyžiam alebo snowboardu a prísť do cieľa, kde ich bude čakať dobrá nálada a hudobný set v podaní DJa EKG.

Vyhráva rýchlosť, ale aj štýl

Výhru získavajú najrýchlejší traja v cieli v každej zo štyroch kategórií – ženy lyže, muži lyže, ženy snowboard a muži snowboard.

Účastníci sa zo štartu skúsia čo najrýchlejšie dostať k lyžiam a snowboardom. Foto: Red Bull Content Pool, Keni Rezia

Okrem toho však porota ocení aj jednu špeciálnu kategóriu, ktorou je najlepší kostým. Víťaz tejto súťaže bude mať navyše zaručené, že zaboduje aj počas après-ski párty, ktorú okrem spomínaného DJa EKG rozprúdi aj Jozef Eľko a.k.a. Bongoman Elizz.

Ako sa prihlásiť?

Každý účastník pretekov sa musí zaregistrovať na webe redbull.sk/zjazdnadoraz alebo v deň ich konania priamo na mieste medzi 10. a 15. hodinou. Registrácia je záväzná a neprenosná, pričom registrovať sa môžu iba osoby staršie ako 16 rokov. Ten, kto je mladší ako 18 rokov, musí mať podpísaný súhlas o účasti od svojho zákonného zástupcu.

Víťazí aj najlepší kostým. Foto: Red Bull Content Pool, Lukyn Wagneter

Dôležité: Podujatie sa riadi aktuálnymi hygienickými opatreniami vlády, takže maximálna kapacita je 100 účastníkov a za pravidiel režimu OP (očkovaní + prekonaní), čo sa v prípade nových nariadení môže meniť.

👉 všetko podstatné na jednom mieste aj s registráciou: redbull.sk/zjazdnadoraz

Foto: Foto: Red Bull Content Pool, Keni Rezia, Filip Nagy, Lukyn Wagneter

1/1
Zavrieť reklamu