Lyžiarske stredisko Göstling-Hochkar. Najvyššie položené stredisko Dolného Rakúska je zárukou kvalitného snehu.

17. januára 2022

Najvyššie položené lyžiarske stredisko v Dolnom Rakúsku s garanciou snehu leží iba 262 kilometrov od Bratislavy.

Na 19 kilometroch zjazdoviek všetkých stupňov obťažnosti zažijete jedinečnú radosť z lyžovania. Srdcia sa rozbúchajú aj freeriderom a milovníkom hlbokého snehu.

Hochkar, najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska, leží v nadmorskej výške 1 800 m.

Kde sa zo začiatočníkov stávajú profíci

Vďaka nadmorskej výške strediska sú tu vynikajúce snehové podmienky na lyžovačku isté, a to aj pre malých lyžiarov, ktorí si takisto môžu zajazdiť vo výške 1 800 m.

Hochkar. Foto: (c) Mostviertel Tourismus/ Fred Lindmoser

Hochkar ponúka všetko, čo si len srdce lyžiarov a snowboardistov môže žiadať: od rozmanitého zábavného parku cez divoké bubnové zjazdovky až po malý rozprávkový les.

Náš tip na prenocovanie3* JUFA Hochkar priamo vedľa zjazdovky.

Freeride Mecca a potešenie z nočného lyžovania

Snehové podmienky v hlbokom snehu sú v nadmorskej výške medzi 1300 a 1800 m ideálne po celú sezónu. Vysoko nad Göstlingom sa cítia ako doma najmä freerideri milujúci voľnosť.

Zastávka na občerstvenie v rustikálnom Latschen-Alm alebo v tradičnom Hochkarhof je zárukou najlepšej atmosféry počas lyžovačky.

Vysoká nadmorská výška je zárukou kvalitného snehu. Foto: (c) Alexander Kaiser

Ďalšou atrakciou lyžiarskeho strediska je aj Route 99 (snowtrail) a vo vybraných termínoch okolo prázdnin na vás čaká nočné lyžovanie s osvetlením.

Rovnako ako v stredisku Ötscher – je cena pre deti v sprievode dospelého platiaceho v plnej výške s kartou Kids Card (16 € do roku narodenia 2007) alebo s kartou Kids Card mini (4 € do roku narodenia 2017) veľmi výhodná.

Stručný popis strediska

  • Vleky: 5 štvorsedačkových, 1 dvojsedačková lanovka, 1 ťahací vlek, 2 zastrešené dopravné pásy
  • Zjazdovky (19 km): 5,5 modré | 10 červené | 3,5 čierne
  • Ceny celodenného skipasu: dospelý 43,50 € resp. 40,50 € (online)
  • Vzdialenosť od Bratislavy: 262 km

Bežkovanie a príjemný relax

Neďaleko vrchu Hochkar sa nachádza náhorná plošina Hochreit s rovnomenným bežkárskym strediskom. Tu si môžete naplno vychutnať rozmanité bežkárske okružné trate a túry na snežniciach v nádhernom prostredí. Čaká vás prekrásna zimná alebo snežnicová turistika, 32 idylických bežkárskych kilometrov a 10 km na korčuľovanie.

Na Hochkare si užijete zjazdovky, ale aj freeride. Foto: (c) Alexander Kaiser

Východiskovým bodom je tradičná stanica s občerstvením Ablass s vlastnou požičovňou lyží. Ak potom chcete svojim nohám dopriať trochu oddychu, čaká vás tu príjemne teplá voda a priestranný saunový svet v soľných kúpeľoch.

Ybbstaler Solebad pre vás to pravé

Blahodarné účinky slanej vody sú známe už tisícky rokov. V soľných bazénoch sa môžete cítiť ako na výlete k Mŕtvemu moru. V príjemnej, 32 až 34 stupňov teplej slanej vode (1,5 až 3 %) môžete dokonale zrelaxovať. Tí najmenší hostia sa môžu tešiť na detský bazén s hadím toboganom Kobri a šmykľavkou s dĺžkou 45 m.

Extra tip po ceste ceste domov:

Kartuziánsky kláštor Gaming bol v období svojho najväčšieho rozkvetu najväčším kartuziánskym kláštorom strednej Európy a jedným z najbohatších kláštorov v Rakúsku. Vysvätený bol už v roku 1342 a sekularizovaný v roku 1782.

V areáli kláštora Gaming sídli aj pivovar, v ktorom sa varí pivo „Kartausenbräu“. Varňa Dreher s kapacitou 250 litrov je nainštalovaná od roku 2008 a pozostáva z jednej ukážkovej varnej nádoby a štyroch varných nádob.

Pivo „Kartausenbräu“ sa vyrába podľa starého pivovarského zákona o čistote piva bez obsahu chemických prísad. Takže je to naozaj prírodné pivo.

Navštívte súkromný pivovar v kartuziánskom kláštore Gaming a ochutnajte druhy piva „Kartausenbräus.

Viac informácií nájdete na: dolne-rakusko.info

Foto: © Niederösterreich Werbung/ Andreas Jakwerth, (c) Mostviertel Tourismus/ Fred Lindmoser, (c) Alexander Kaiser

1/1
Zavrieť reklamu