Tipy, ako urobiť radosť pod stromčekom?

6. decembra 2021

Tiež si kladiete každý rok otázku, čím potešiť svojich blízkych? Malo by to byť niečo milé či užitočné – záleží samozrejme na vkuse i povahe obdarovaného. Máme pre vás tipy na darčeky pre večných ,,rojkov“ aj praktické povahy.

Ideálne je, ak vám dotyčný len tak mimovoľne prezradí, čo by si prial. V takom prípade nie je hanba darovať ani niečo neromantické, ako je robotický vysávač alebo kuchynský robot. Vo všetkých ostatných si musíte vystačiť so svojou vlastnou vynaliezavosťou, eventuálne inšpiráciou v časopisoch a na internete. S deťmi je to ľahké, ich oči rozžiaria vytúžené hračky. Ale čo s dospelými?

Foto: Mobelix

Existujú univerzálne darčeky, ktoré sa hodia takmer každému a nič nimi nepokazíte. Či už sú to sviečky a svietniky alebo veselé hrnčeky. Úsmev na perách vykúzlia aj dekoratívne vankúšiky, vázy alebo ďalšie bytové dekorácie a doplnky. Tu už však pozor, treba dobre poznať vkus obdarovaného. Výsledný efekt darčeka bude dokonalý, pokiaľ si dáte záležať na jeho balení aj naaranžovaní pod stromček.

Foto: Mobelix

Heslo: DIY

Nie nadarmo sa hovorí, že najkrajší darček je ten vlastnoručne vytvorený. Obdarovanému tým vlastne hovoríte: „Stojíš mi za všetok ten čas a námahu!“ Radosť urobí napríklad zrkadlo v tvare slnka, trojuholníkové dekoratívne vankúšiky alebo prírodné prestieranie z juty. Všetky návody nájdete TU. Rovnako budete určite oslavovať úspech s doma nachystanými dobrotami. Inšpirujte sa napríklad receptami na domácu jablkovú výživu, nepečené kokosové makrónky s karamelom alebo škoricové hviezdy. V posledných rokoch je hitom aj domáca kozmetika.

Foto: Mobelix

NÁŠ TIP: Domáce sušienky, kokosové guličky, nakladané hermelíny alebo papričky budú dvojnásobným darčekom, ak ich darujete v peknej plechovej dóze alebo v nápadito ozdobenom zaváracom pohári.

Foto: Mobelix

Zážitok ako dar

Pokiaľ viete, že si váš blízky na materiálne veci príliš nepotrpí, potom možno pohľadajte v ponuke rôznych zážitkových či cestovných agentúr, prípadne na zľavových portáloch. Samozrejme, berte ohľad na jeho koníčky a preferencie – darujte lístky do divadla, wellness pobyt, prechádzku v luxusnom aute alebo let balónom. Môžete vyrobiť aj vlastný voucher na spoločnú večeru, návštevu výstavy či výlet.

Foto: Mobelix

Čo určite nedarovať

Ak to nie je po dohovore, nedávajte darom domáce zvieratká. Taký nechcený „darček“ môže priniesť trápenie obdarovanému aj samotnému živému stvoreniu. Najbližší, ktorí poznajú obľúbenú značku a štýl aj presnú veľkosť, možno zvládnu darovať ten správny kúsok oblečenia či vysnívané lodičky. V ostatných prípadoch na to ale radšej zabudnite – ušetríte si pohľad na rozpačitý úsmev. Pozor tiež na diáre, aby sa ich nezišlo viac. Tak teda šťastnú ruku!

Zdroj: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu