Sliezsky dom – je len jedno také miesto

Horský hotel Sliezsky dom je celoročne vyhľadávaný nielen na oddych a rekreáciu, ale aj na turistiku a aktívny životný štýl. Často slúži ako medzizastávka pre turistov obľubujúcich tatranské vrchy či dobrodruhov milujúcich adrenalín.

Pre svoju unikátnu polohu a vysokú kvalitu poskytovaných služieb si však cestu k nemu nachádzajú aj partie priateľov, rodiny či zamilované dvojice túžiace po nenahraditeľných výhľadoch a privátnom wellness.

Do výšin za aktívnym oddychom

Sliezsky dom je najvyššie položený hotel na Slovensku, čím zvýrazňuje svoju unikátnosť. Jeho návštevníci sú v tesnom objatí Gerlachovského štítu, jedného z najmohutnejších masívov Tatier. Okolie hotela je tak stvorené na bohaté možnosti zimného športovania. Vysokohorská turistika, sánkovanie, skialpinizmus, ľadopády, snežnice či samotný výstup na Gerlachovský štít sú len malou vzorkou toho, čo môžete v tomto čarovnom prostredí zimy absolvovať.

Čarovné prostredie v okolí Sliezskeho domu.

Lákadlom pre hostí je aj možnosť organizácie rôznych typov podujatí, teambuildingov, kurzov či zážitkových programov pre skupiny. Exkluzívne prostredie vytvára priestor pre netradičné business eventy i školenia vrcholového manažmentu.

Prístupné turistické trasy prechádzajúce cez Sliezsky dom:

  1. Starý Smokovec (1010 m) – Sliezsky dom (1670 m) – Tatranská Polianka (1005 m)
  2. Starý Smokovec (1010 m) – Hrebienok (1285 m) – Sliezsky dom (1670 m) – Starý Smokovec (1010 m)

Azda najobľúbenejšou aktivitou hostí je skialpinizmus, a to aj vďaka skvelým prírodným podmienkam. Športovo zdatnejší záujemcovia si môžu v sprievode horského vodcu vychutnať krásu okolitej prírody a zažiť nezabudnuteľný zjazd v panenskom snehu alebo výstup na štíty s nádherným výhľadom.

Vhodné miesta na skialpinistické túry v okolí Sliezskeho domu:

  1. Východná vysoká
  2. Litvorové sedlo – Litvorový štít
  3. Gerlachovský kotol
  4. Slavkovská dolinka
  5. Slavkovský štít
  6. Medvedie sedlo

Zabielené tatranské končiare, mráz štípajúci líca a masívna prikrývka snehu sú tou pravou esenciou skutočnej zimy. V obklopení majestátnych hôr je možné pocítiť dokonalé spojenie s prírodou i sebou samým. Sliezsky dom si získava srdcia všetkých dobrodruhov, ktorí hľadajú unikátne miesto s atmosférou. A zaiste sa zapíše do pamäte tým, ktorí túžia po kráse nevšedného…

Víkend v Sliezskom dome – Tatry zblízka

Kam pocestujem?

Do Vysokých Tatier, do najvyššie položeného hotelu na Slovensku, ku Gerlachovskému štítu a ďalším zasneženým tatranským vrcholom.

Sliezsky dom na jar

Ako vyzerajú izby?

V ponuke sú jednoduché štandardné izby, apartmány, deluxe apartmány aj turistické izby pre väčšie skupiny. Vyberie si každý s vysokým aj nízkym rozpočtom. V jednotlivých ročných obdobiach sú k dispozícii špeciálne ubytovacie balíčky.

Ubytovanie v Sliezskom dome

Koho hotel nadchne?

Milovníkov zimy, dobrodruhov milujúcich adrenalín, partie priateľov, ktoré hľadajú miesto s atmosférou, rodiny aj zamilované páry, ktoré chcú ubytovanie so skvelými výhľadmi a večerný oddych vo wellnesse.

Sliezsky dom v noci

Čo všetko sa tu koná?

Zaujímavé podujatia, teambuildingy, zážitkové programy pre skupiny, netradičné business eventy aj školenia vrcholového manažmentu.

Čo sa dá robiť v okolí?

Užívať si esenciu zimy – vysokohorskú turistiku, sánkovanie, skialpinizmus, ľadopády, snežnice aj výstup na Gerlachovský štít.

Vedú tadiaľto turistické trasy?

Áno, k Sliezskemu domu vedú dve trasy pre peších turistov: Starý Smokovec (1010 m) – Sliezsky dom (1670 m) – Tatranská Polianka (1005 m) alebo trasa Starý Smokovec (1010 m) – Hrebienok (1285 m) – Sliezsky dom (1670 m) – Starý Smokovec (1010 m).

PLUSY:

Bezkonkurenčná lokácia hotela rovno v jadre Vysokých Tatier s kopou možností na zimné aktivity bez dochádzky a s perfektnými 360° výhľadmi.

MÍNUSY:

Sliezsky dom má okrem reštaurácie aj bufet. V pekných dňoch ho využíva veľa turistov a cyklistov, takže niekedy môže v okolí vládnuť väčší ruch, ako by človek na tak vysoko položenom mieste čakal.

Skialpinizmus

V okolí hotela sú skvelé prírodné podmienky na lyže. Športovo zdatnejší sa môžu s horským vodcom vybrať na množstvo miest a zažiť zjazd v panenskom snehu, alebo vystúpiť na štíty s nádherným výhľadom. Na skialpových túrach sa najčastejšie chodí na Východnú vysokú, Litvorový štít, Gerlach, Slavkovský štít a Medvedie sedlo.

1/1
Zavrieť reklamu