Kia EV6, zdroj inšpirácie

28. júla 2021
Auto môže poslúžiť aj ako núdzový zdroj energie pre domácnosť.

Plne elektrická Kia EV6 prináša na trh s crossovermi SUV dlhý dojazd, úctyhodný výkon bez emisií, veľmi rýchle nabíjanie aj nádherný dizajn.

Rýchla jazda, rýchle nabíjanie

Futuristická Kia EV6 je elektromobilom novej éry. Prelomovú novinku v ponuke kórejskej automobilky poháňa výlučne elektrická energia a na výber dostanete hneď z niekoľkých pohonných jednotiek.

Tá najsilnejšia verzia GT napríklad dokáže zrýchliť z nuly na 100 km/h za neuveriteľné 3,5 sekundy a dosiahne najvyššiu rýchlosť 260 km/h. Za takéto čísla by sa nemusel hanbiť žiadny milovník benzínových športových áut.

Kia EV6 je prvé špecializované elektrické vozidlo tejto spoločnosti.

Schopnosť nabíjania pri napätí 800 V zaisťuje, že model EV6 sa dokáže nabiť z 10 na 80 percent kapacity akumulátora už za krátkych 18 minút. Doplniť dojazd na 100 km pritom dokáže za menej ako 4,5 minúty pri spojení s pohonom 2WD a akumulátorom s kapacitou 77,4 kWh. A to je až neuveriteľne rýchlo.

Za zmienku určite stojí schopnosť EV6 nabíjať externé spotrebiče. Inak povedané, ak náhodou vypadne elektrina u vás doma, auto môže poslúžiť aj ako núdzový zdroj energie pre domácnosť.

Kompaktná, no pritom priestranná

Napriek kompaktným rozmerom auta s futuristickým dizajnom je v kabíne priestor podobný mnohým SUV strednej triedy.

Interiér KIA EV6

Ponúka inteligentné a flexibilné usporiadanie interiéru a množstvo úložných priestorov v kabíne vrátane 520 l batožinového priestoru bez zložených sedadiel v druhom rade.

Ak sa tieto sedadlá sklopia, úložná kapacita sa zvýši približne na 1 300 litrov. A to už je dosť aj na poriadne dlhý výlet.

Vozidlo má okrem toho aj predný batožinový priestor, ktorý poskytuje ďalších 52 litrov úložného priestoru pre modely s pohonom dvoch kolies a 20 litrov pre modely s pohonom všetkých kolies.

Ďalší, až 1 600 kg náklad pritom zvládne ťahať za sebou.

Prvá lastovička budúcnosti

Kia EV6 je prvé špecializované elektrické vozidlo, ktoré spoločnosť vyrobila na úplne novej elektrickej modulárnej platforme E-GMP. Predstavuje prvú fázu jej prechodu do novej a bezpochyby vzrušujúcej éry elektrifikácie.

Revolučný elektromobil novej generácie KIA EV6
Revolučný elektromobil novej generácie KIA EV6

Model EV6 je prvý z jedenástich nových modelov BEV, ktoré chce značka uviesť na trh do roku 2026 – sedem z nich bude postavených na platforme E-GMP a štyri elektrické deriváty budú vychádzať z existujúcich modelov. A vďaka predpredaju si ho môžete objednať už teraz!

Ak sa neviete tohto výnimočného modelu dočkať, vďaka jedinečnej možnosti predpredaja si vozidlo môžete objednať už teraz a napriek enormnému záujmu máte istotu, že ho dostanete medzi prvými ešte tento rok.

1/1
Zavrieť reklamu