Dovolenka pri vode. Ako sa na ňu pripraviť?

19. júla 2021

Keď teploty na teplomere stúpajú k tridsiatke a vonku sa sotva pohne lístok, málokto by nemal chuť namočiť si aspoň členky vo vode. Či už sa za ňou vydáte von z mesta, alebo len pôjdete na terasu k bazénu, je dôležité sa náležite pripraviť!

Ako v luxusnom prázdninovom rezorte sa môžete cítiť aj doma či pri rybníku. Stačí len navodiť atmosféru tými správnymi doplnkami.

Tento rok mnohí z nás zostali dovolenkovať radšej doma. To však neznamená, že si nemôžeme dopriať atmosféru ako vystrihnutú z pláží obľúbených prímorských rezortov. Chce to len trochu fantázie a správne vybavenie!

Vyrážame k vode

Nezáleží na tom, či k bazénu, jazeru či rieke. Je len na vás, kde strávite pohodové osviežujúci chvíle. V každom prípade budete potrebovať pár vecí, aby bola pohoda dokonalá. V prvom rade je potrebná veľká plážová taška, kam sa vám zmestí všetko potrebné, aby ste nemuseli kráčať po brehu s plastovými igelitkami.

Plážovou taškou s motívom palmových listov či prírodnými prvkami nikdy nešliapnete vedľa. Foto: Shutterstock

Čo do nej? Plážová podložka zaistí komfortné leňošenie. Mala by byť mäkká a zároveň nezaberať v zloženom stave príliš miesta. Ďalej do tašky nezabudnite pribaliť príjemnú osušku, do ktorej sa pekne celí zabalíte.

Plážová osuška by mala byť hlavne praktická. Z materiálu, ktorý dobre vsakuje vodu. Foto: Möbelix

Keď vás pri vode prepadne nuda, chce to nejakú vzrušenie. Nehanbite sa a vráťte sa pokojne do detských rokov so zábavnými nafukovacími “kamarátmi”. Hitom tohto roka je jednoznačne plameniak!

Veselé “nafukovačky” vo vás opäť prebudia dieťa a zdvihnú vám náladu. Foto: Möbelix

A nakoniec tu máme pitný režim. Aj pri vode je potrebné dopĺňať tekutiny a nie je nič horšie ako piť teplú limonádu. Iste teda oceníte praktické chladiace tašky, do ktorých môžete každému zbaliť jeho obľúbený nápoj. Chladiaca taška je skvelý doplnok – oceníte ju nielen pri vode, ale aj na cestách alebo v kempe. Skrátka investícia, ktorá sa oplatí.

Párty pri bazéne

Máte doma bazén? Tak to sa vám v tom teple asi nebude chcieť nikam, keď ,,sedíte priamo pri zdroji zábavy”. Len tak sa ovlažiť vo vlastnom bazéne je fajn, ale leto si žiada niečo mimoriadne. Čo tak poriadna záhradná párty? Pozvite pár priateľov, o ktorých viete, že nepokazia žiadnu zábavu, namiešajte si pár chutných drinkov a zábava môže začať.

Ponúknite svojim hosťom miešané nápoje a domáce limonády zo štýlových pohárov. Foto: Möbelix

Ešte, než sa náležite posilníte, usporiadajte však vodný súboj na nafukovacích matracoch. Určite sa pri tom pekne odviažete. Ak si potrpíte na dokonalý dojem, nezabudnite okolo bazénu rozvesiť farebné balóniky. A svetelné reťaze, vďaka ktorým dostane večierok po zotmení tie správne “grády”. Môžete tiež zvoliť tematické dekorácie a doplnky, napríklad s tropickými motívmi.

Pohodlné vankúše a matrace. Foto: Möbelix

Pri bazéne rozprestrite piknikové deky a pohodlné vankúše na sedenie, nech je dosť miesta pre každého. Ako občerstvenie sa budú skvele hodiť svieže jednohubky a sendviče so zeleninou, ovocné šaláty a samozrejme zmrzlina!

Foto: Möbelix, Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu