Štýlová grilovačka na terase. Ako si ju pripraviť u seba doma?

10. mája 2021

Grilovanie je obľúbenou chvíľou v kruhu milovaných a to hlavne, keď nám praje pekné počasie. Nezabúdajte však, že vydarená barbecue nie je len o grile a kvalitných surovinách. Dôležité je navodiť pohodu a príjemnú náladu. Podporte ju štýlovým ladením doplnkov a nápaditými prvkami.

Akú hviezdu zvolíte do hlavnej úlohy, je len na vás. Elektrický gril je skladný a využijete ho bežne aj v kuchyni. Rovnako ho môžete vziať so sebou napríklad na dovolenku. Síce tradičný, ale stále štýlový je guľový gril na drevené uhlie, ktorý vyzerá báječne, ale kvôli pomerne malej ploche roštu nie je úplne vhodný pre veľkú párty. V prípade malého priestoru na terase či dvore, je však ideálnou voľbou. Ak organizujete radi pravidelné párty pre desať a viac ľudí, oceníte skôr veľké grily s príslušenstvom, ako sú odkladacie plochy či háčiky na vybavenie. Najlepšie sú tie na kolieskach, pretože sa dajú ľahko premiestniť.

Doplnky pre šéfa grilu

Pri obsluhovaní grilu sa nezaobídete bez praktického vybavenia, ako je zástera alebo chňapka. To, že tieto veci plnia primárne úžitkovú funkciu, rozhodne neznamená, že musia byť nudné. Vtipné motívy a nápisy prispejú k uvoľneniu atmosféry.

Stolovanie tradične i netradične

Záleží len na vás, či servírovanie pojmete v tradičnom duchu s plnohodnotnou tabuľou, alebo sa rozhodnete pre ležérne posedenie s občerstvením v štýle tapas – menších ochutnávkových porcií.

Ak svojich hostí pozvete ku klasickému stolu, určite si u nich urobíte očko servírovaním v exotickom duchu. Motívy tropických rastlín a žiarivé farebné kombinácie povzbudia chuť k jedlu. Zvoľte pestré obrusy a jednofarebný riad, alebo naopak doplňte zelený, červený alebo žltý obrus vzorovanými taniermi. Nezabudnite na osviežujúce ovocné nápoje v pohároch zaujímavých tvarov či výrazných farieb ozdobené kovovými alebo bambusovými slamkami a kúskami ovocia.

Skvelé bude, keď si hostia budú môcť nápoje naliať sami zo sklenených karáf, zásobníkov s kohútikom alebo pôvabných fliaš s uzáverom. Ležérny dojem môžete navodiť zhotovením sedacieho kútika z paliet. Obrúste ich, natrite ľubovoľnou farbou a na záver zaskrutkujte. Vznikne vám originálna a najmä štýlová pohovka.

O pohodlie sa postarajú farebné vankúše na sedenie a malé mäkké vankúšiky. Hostia sa tu môžu posadiť s tanierikom v ruke a vychutnávať si drobné špeciality z grilu.

Osvetlenie

Grilovanie v dobrej spoločnosti sa zvyčajne posunie do neskorých večerných hodín. Aby ste o seba nezakopávali a navyše si dopriali romantickú atmosféru, nezabudnite na to správne osvetlenie. Svetelné reťaze môžete rozvešať na terase alebo nimi viete ozdobiť najnižšie vetvy košatého stromu, pod ktorý umiestnite posedenie. Ďalej sa osvedčia lampióny na solárny pohon a efektné lucerny rozmiestnené po zemi. Nápadité záhradné osvetlenie zvládnete vyrobiť aj sami.

Na pôvabné kvetinové lampy potrebujete lucerny s bambusovým výpletom a umelé kvety či sušené lúčne kvety. Presný návod nájdete na https://www.moebelix.sk/c/zahradne-lucerny-diy .

1/1
Zavrieť reklamu