Čo nájdete v druhom vydaní Pravdivej histórie?

16. apríla 2021
Pravdivá história 2/2021

Vo viktoriánskom Anglicku to ženy nemali ľahké. Nesmeli čítať – nehodilo sa to. Nemohli služobníctvu pomáhať pri domácich prácach – bránili im v tom široké sukne.

A čo je azda najhoršie, verilo sa, že nemajú žiadnu sexuálnu túžbu, a tak k nim ich partneri aj pristupovali.

Niežeby s nimi sex nemali, len im až tak nezáležalo na tom, čo si z neho partnerka odniesla. Mladé dámy boli teda nervózne a frustrované a občas sa stalo, že to nevydržali a na svojho muža poriadne vypenili. Ako sa také čosi končilo? Návštevou lekára v lepšom prípade, odvlečením do blázinca v horšom.

Už starovekí Egypťania verili, že maternica voľne putuje po ženskom tele a spôsobuje problémy.

Starovekí Gréci túto nemoc pomenovali hystéria a vo viktoriánskom Anglicku podnikaví lekári šikovne zarábali na frustrácii žien tzv. masážou panvy. Hádate správne, išlo o masturbáciu.

Ženy odchádzali zo sedenia usmiate, a tak sa postupne začala písať história vibrátora. Zaujímavé, čo poviete?

V druhej tohtoročnej Pravdivej histórii sa okrem toho dočítate, čo sa stalo s niekoľkotisícovou hlinenou armádou zjednotiteľa Číny Čchin-š’ chuang-tiho, kto podpálil začiatkom minulého storočia bratislavské podhradie, dozviete sa, ako skončila Alexandrijská knižnica, ktorá nebola ani zďaleka taká obsiahla, ako sa verilo, zistíte, že doba temna nebola až taká temná, prečo Hitler nezvládol operáciu Barbarossa, a spoznáte desať zabudnutých afrických ríš.

Nech sa vám aj táto Pravdivá história dobre číta. 

K predplatnému časopisu Pravdivá história teraz získate respirátor FFP2 k ročnému predplatnému alebo bluetooth slúchadlá Niceboy k dvojročnému predplatnému. Objednávajte tu: www.sportmedia.sk/predplatne/pravdiva-historia

1/1
Zavrieť reklamu