Zillertal: Dobrý dôvod hľadieť vpred

28. novembra 2020
Lyžovanie v Zillertali. Foto: Goretex transalpine

Ste pripravení na perfektne upravené zjazdovky, rozprávkovo modrú oblohu a úžasnú horskú panorámu? Ak áno, dovolenkový región Fügen-Kaltenbach v Zillertali je pre vás ako stvorený.

Tirolsko je oblasť s najväčšou hustotou lyžiarskych stredísk na svete, pričom ich centrom je známe Zillertalské údolie. V tejto obľúbenej lyžiarskej oblasti nájdete strediská ako Hintertuxer Gletscher, Hochzillertal Hochfügen, Zillertal Arena, Mayrhofen/Ski Zillertal 3 000, Fügen – Spieljoch a Gerlosstein. Viac ako 110 kilometrov zjazdoviek rôznych stupňov náročnosti s modernými vlekmi a vysokou zárukou snehovej pokrývky je splneným snom všetkých milovníkov zimných športov.

Zillertal. Foto: Goretex transalpine
Zillertal. Foto: Goretex transalpine

Komfortnú a ekologickú prepravu zabezpečujú bezplatné lyžiarske autobusy. Zillertal ako najaktívnejšie údolie na svete robí česť svojmu menu! Eldorádo tisícorakých zážitkov pre zimných návštevníkov, ktoré siaha až do výšky 2 500 metrov, sa už nemôže dočkať vašej návštevy.

V stredisku Fügen-Kaltenbach bude výnimočný každý jeden deň vašej dovolenky: dnes je na programe lyžovačka, ale už zajtra sa môžete vybrať na prechádzku krásnou zimnou krajinou alebo si obuť korčule a vyskúšať
ľad.

Relaxujte zážitkových kúpeľoch Zillertal, v prvom dovolenkovom regióne. Foto: Eberharter
Relaxujte zážitkových kúpeľoch Zillertal, v prvom dovolenkovom regióne. Foto: Eberharter

O skutočne príjemné hlboké uvoľnenie sa postarajú termálne zážitkové kúpele Erlebnistherme Zillertal – blahodarné účinky vody oživia vaše zmysly a dodajú vám novú energiu na ďalšie dobrodružstvá.

Lyžovačka extratriedy

Od začiatku sezóny sa fanúšikovia lyžovania môžu tešiť na najvyššiu kvalitu služieb, ktoré nájdu v obľúbenom lyžiarskom regióne Hochzillertal Kaltenbach.

V prehľadnej „spleti“ zjazdoviek môžete čítať ako v otvorenej knihe, využívať prepojenia z modrých na červené, prípadne z červených na čierne a ich kvalita sa nedá spochybniť.

Okrem dokonalých svahov a moderných lanoviek sa výrazne rozšírili aj možnosti kulinárskeho vyžitia. V modernej budove vrcholovej stanice lanovky Wimbachexpress nájdete skrytú dokonalosť z dovolenkového pôžitku – Albergo. Tamojší kuchári sa naučili kulinárske tajomstvá z celej Európy a začlenili svoje skúsenosti do menu tejto reštaurácie. Veria, že ten najjednoduchší recept na úspech tkvie v jednoduchosti a kvalite.

Slnečná terasa v Bergrestaurant. Foto: (c) Andi Frank
Slnečná terasa v Bergrestaurant. Foto: (c) Andi Frank

V panoramatickej reštaurácii v nadmorskej výške vyše 2000 metrov nad morom sa o vás personál postará ako o kráľov. Nižšie v stredisku, v novej budove služieb na vrchole kabínovej lanovky Hochzillertal II je okrem reštaurácie s veľkými stolmi pre skupiny a lyžiarske školy, klasickej reštaurácie s výhľadom na stredisko, obchodu a servisu s požičovňou aj výnimočný detský kútik vhodný aj pre tie najmenšie deti. Okrem postieľok je tiež vybavený detskými nosičmi „vajíčkami“, plne vybavenou kuchynkou, vysokými stoličkami na kŕmenie, množstvom hračiek a, samozrejme, tým najdôležitejším – dobre vyškoleným personálom, ktorý sa o deti s láskou stará.

Takto sa ani rodina s čerstvým prírastkom nemusí zimnej dovolenky na lyžiach báť a mamičkám odpadne stres z toho, kde dieťa kŕmiť či ako sa na zjazdovke vyspí, pretože toto už stredisko vyriešilo za vás. Nemáte za čo.

Panoramatická sánkarská dráha

Ubytovanie v mestečku Fügen má množstvo výhod. V hoteli si dáte kráľovské raňajky, vezmete lyže a vyrazíte na krátku prechádzku k spodnej stanici kabínkovej lanovky Spieljochbahn. Nachádza sa tu aj Intersport, takže si môžete užiť perfektne upravené zjazdovky aj na nových modeloch carvingových lyží z požičovne. Následne vás kabínka Spieljochbahn vyvezie do modernej hornej stanice, kde okrem oddychovej zóny nájdete reštaurácie, predajňu Intersport a slnečnú terasu Berg Loft Sonnendeck.

Jedna časť reštaurácie je samoobslužná so stolmi a lavicami aj pre väčšie skupiny a v druhej časti vám už do ruky podá menu čašník.

Rodelbahn Spieljoch. Foto: (c) Andi Frank
Rodelbahn Spieljoch. Foto: (c) Andi Frank

Po obede si môžete vychutnať kávu na slnkom zaliatej terase a užiť si výhľad, ktorý nevymeníte za nič na svete.

V prípade, že ste prišli s deťmi, požičajte si sánky a dajte si dve jazdy po dlhej panoramatickej sánkarskej dráhe. Tento zážitok vrelo odporúčame.

Raj náročných gurmánov

V stredisku Fügen-Kaltenbach si prídu na svoje aj veľkí fajnšmekri. Tradičné chaty či špičkové reštaurácie uspokoja chuťové poháriky každého návštevníka, ktorý chce zažiť niečo s prívlastkom „naj“.

Wedelhütte vo výške 2 350 m n. m. rozmaznáva svojich hostí nielen lahodnými jedlami, ale aj vyberanými vínami z vlastnej pivnice, ktorá je najvyššie položenou vínnou pivnicou v alpskom regióne.

Lyžiarska chata Wedelhuette.
Lyžiarska chata Wedelhuette.

Neďaleká Kristallhütte vám dokáže, že ocenenie „najlepšia lyžiarska chata na svete“ si celkom isto zaslúžila.

Kristallhütte - najlepšia lyžiarska chata na svete. Hochzillertal Kaltenbach. Foto: (c)Wörgötter&friends
Kristallhütte – najlepšia lyžiarska chata na svete. Hochzillertal Kaltenbach. Foto: (c)Wörgötter&friends

Nejedno kulinárske prekvapenie na vás čaká i v Hochfügene. Či už preferujete tradičnú kuchyňu alebo haute cuisine – slávny ocenený televízny kuchár Alexander Fankhauser vám vykúzli skutočné nebíčko v papuľke v štvorhviezdičkovom hoteli Lamark.

Bezpečnosť nadovšetko

Fügen-Kaltenbach je naozaj excelentne pripravený na nadchádzajúcu zimnú sezónu. Špeciálne opatrenia, ktoré prekračujú rámec úradmi stanovených predpisov, zaručujú bezpečnú a bezproblémovú zimnú dovolenku.

Prechádzka na snežniciach k Wildkarspitze, Zillertalské Alpy, Tirolsko.
Prechádzka na snežniciach k Wildkarspitze, Zillertalské Alpy, Tirolsko.

Bezpečnosť všetkých zimných športovcov, milovníkov dobrého jedla i dovolenkárov na wellness pobyte je v stredisku Fügen-Kaltenbach na prvom mieste.

Čo ponúka dovolenkový región Fügen-Kaltenbach v Zillertali?

Fügen-Kaltenbach v Zillertali je jedným z najväčších dovolenkových regiónov v Alpách. Dva a pol milióna prenocovaní ročne sa rozdeľuje medzi dvanásť obcí. Najväčšími spomedzi nich sú Fügen a Kaltenbach.

Sen o fantastickej zimnej dovolenke za dostupné rodinné ceny splnia každému návštevníkovi lyžiarske oblasti Hochfügen-Hochzillertal a Spieljoch s viac ako 100 kilometrami zjazdoviek a 48 vlekmi. V lete si dovolenkový región Fügen-Kaltenbach získava návštevníkov sieťou turistických chodníkov v dĺžke 1 400 km a trasami pre cestné i horské bicykle s dĺžkou zhruba 1 200 km.

Zážitkové kúpele Zillertal. Foto: ©Wörgötter&friends
Zážitkové kúpele Zillertal. Foto: ©Wörgötter&friends

Aktívni dovolenkári by si určite nemali nechať ujsť golfové ihrisko v Udernse a rozmanité možnosti pre lezcov.

Na rodiny s deťmi čaká množstvo zábavných outdoorových aktivít. Jednu svoju osobitosť si však tento región zachováva po celý rok, a tou je regionálna a medzinárodná kuchyňa, ktorou sa okrem iných pýšia luxusné chaty Kristallhütte a Wedelhütte.

Výhody zimnej dovolenky v Zillertali

Bezplatné storno a zmena rezervácie až do 7 dní pred príchodom
Platí pre rezervácie od 12. decembra 2020 do 18. apríla 2021 vo všetkých zúčastnených prevádzkach.

Aká je dostupnosť regiónu?

Región je veľmi ľahko dostupný vlakom, lietadlom i autom. V najbližšom známom veľkom meste Innsbruck môžete byť letecky za necelú hodinu alebo tých 540 kilometrov z Bratislavy prejsť autom. Cesta trvá zhruba päť hodín, ak pôjdete po diaľnici. Komfortnú jazdu ponúka nový vlak RJX 160 Railjet Express, ktorý premáva na trase Bratislava – Zürich. Vystúpite na stanici v mestečku Wörgl, odkiaľ si vezmete taxík.

Tourismusverband
Erste Ferienregion im Zillertal
Hauptstraße 54
6263 Fügen
Tel: +43 5288 62262
info@best-of-zillertal.at
Viac informácií na
www.best-of-zillertal.at

Text: Ivana Budajová
Foto: Andi Frank, WÖRGÖTTER&FRIENDS, Zillertal Tourismus – Julia Rotter, Bernd Ritschel, Eberharter

1/1
Zavrieť reklamu