Dáte to aj z domu!

Relax 4/2020

Peklo alebo požehnanie? Vychytajte muchy zo svojho home officeu a pracujte efektívne a kreatívne z pohodlia domova.

Koronavírus nás zastihol trochu nepripravených. Vo svete sa už práca z domu vcelku slušne zakorenila a začala prinášať ovocie nielen zamestnancom (menej stresu, väčšia časovú flexibilitu), ale aj manažérom (lepšie výstupy a efektivita práce), no u nás ešte stále trochu tápeme. V časopise Relax sme pre vás pripravili veľkú porciu nápadov a rád, medzi nimi  nájdete aj 4 body, ktorých sa držať dozaista (ne)vyplatí.  

Čo by ste mali spraviť:

1. Zaveďte pravidelný harmonogram. Obzvlášť ak máte doma školopovinné deti, naučte ich, že vy máte prácu aj ony majú prácu a v určitých hodinách všetci pracujete a nerušíte sa navzájom.

Dáte to aj z domu. Relax 4/2020
Dáte to aj z domu. Relax 4/2020

2.  Oblečte sa pohodlne, ale pracovne. Neverili by ste, ale vaše oblečenie sa môže podpisovať pod váš výkon. Ak si to okolnosti vyžadujú, pokojne sa nahoďte do kostýmu, nalíčte sa a dajte si svoj obľúbený parfum.

3. Dajte si studenú sprchu. Ak sa ráno ťažko rozbiehate, namiesto kávy si dajte studenú sprchu. Je to vynikajúci štart do nového dňa, ktorý vás nakopne slušnou dávkou energie.

4. Vytvorte vhodné pracovné prostredie. Irituje vás neporiadok? Večer si vždy poupratujte, aby ste sa ráno mohli pustiť rovno do práce. Zariaďte si svoj pracovný priestor ako malú kanceláriu.

Čo by ste robiť rozhodne nemali:

1. Nestrácajte čas varením. Dve hodiny variť obed v čase, keď máte ideálne podmienky na prácu, je priam hriech.

2. Nestrácajte čas zbytočnými virtuálnymi poradami. Pokiaľ sa vás niekto snaží kontrolovať neustálymi poradami, ktoré sú akurát zbytočným strácaním času, snažte sa kompetentným vysvetliť, že radšej svoju energiu venujete skutočnej práci, ktorá im bude prinášať zisky.

3. Nestarajte sa o domácnosť v nevhodnom čase. Ráno robiť poriadok v kuchyni a chystať veci do práčky, keď do desiatej máte odovzdať úlohu, neprinesie nikomu nič dobré. Bielizeň síce bude vypratá a v dreze nebude špinavý riad, ale vy sa celkom slušne vystresujete.

4. Nečítajte správy. Každú hodinu si dávať prestávku na správy zo sveta nie je dobrý nápad. Nerobte to. Nečítajte správy viac ako dvakrát denne, ak vám záleží na svojej produktivite a psychickej pohode.

Ďalšie skvelé články o výžive, behaní, ženskej cyklistike a cestovateľské tipy nájdete v májovom magazíne Relax! V časopise pre celú rodinu.

O tom, čo položiť na tanier, sa dozviete v Relaxe 4/2020.
O tom, čo položiť na tanier, sa dozviete v Relaxe 4/2020.
O tom, čo položiť na tanier, sa dozviete v Relaxe 4/2020.
O tom, čo položiť na tanier, sa dozviete v Relaxe 4/2020.
Je možné schudnúť behom? Relax4/2020
Je možné schudnúť behom? Relax 4/2020
Tréning morálky pri športe. Relax 4/2020
Tréning morálky pri športe. Relax 4/2020

Čítanie na celý rok pohodlne až domov si najvýhodnejšie zabezpečíte s predplatným: www.sportmedia.sk/relax

Text: Paulína Nováková
Foto: isifa/ shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu