WINTER TEST 2020 sa ukončí 7. až 8. marca na Donovaloch. Otestujte si nové modely lyží, palíc aj lyžiarok známych značiek.

19. februára 2020
WINTER TEST 2020 sa ukončí 7. až 8. marca na Donovaloch.

Prašan, slniečko, pohoda a k tomu testovanie vysnívanej lyžiarskej výstroje? To je WINTER TEST 2020.

Na začiatku marca mieri po dlhej ceste po českých zimných strediskách do slovenského skiareálu PARK SNOW Donovaly veľký lyžiarsky festival spojený s verejným testovaním nových modelov zjazdových lyží.

Počas WINTER TESTU si priamo v akcii na zjazdovke budete môcť otestovať novinky značiek KÄSTLE a SPORTEN, špičkové palice LEKI alebo ukážku talianskej klasiky – lyžiarske topánky ROXA, a to všetko, samozrejme, zadarmo.

WINTER TEST 2020 sa ukončí 7. až 8. marca na Donovaloch. Foto: Daniel Hug
WINTER TEST 2020 sa ukončí 7. až 8. marca na Donovaloch. Foto: Daniel Hug

Späť na Svetový pohár

WINTER TEST vracia na české a slovenské hory prémiovú značku lyží KÄSTLE, spojenú s legendárnymi postavami lyžiarskeho športu ako Zurbriggen, Sailer, Messner či Davenportová a ziskom neuveriteľných 132 medailí zo svetových pohárov a olympiád. Po krátkej odmlke na prelome tisícročí sú KÄSTLE späť a so svojimi top modelmi mieria po 22 rokoch opäť na svetový pohár v alpskom lyžovaní.

WINTER TEST odštartoval 18. až 19. januára v Herlíkovicích a cez železnorudský Špičák, Říčky, Špindlerův Mlýn, Bílou a Tanvaldský Špičák doputuje až na Donovaly, kde bude počas víkendu 7. až 8. marca jeho ojedinelá púť slávnostne ukončená.

Česká klasika

Legendárne lyže teraz budete môcť porovnať s českou tradičnou značkou SPORTEN, ktorej história výroby lyží v Novom Mestě na Morave siaha až do roku 1892 a patrí medzi najväčších svetových výrobcov lyží a snowboardov.

Na vývoji zjazdových lyží Sporten sa tento raz podieľal Ondřej Bank, bývalý reprezentant a vynikajúci alpský lyžiar, a preto sa určite máte na čo tešiť. Pripravených je pre vás spolu vyše 120 párov lyží – slalomky, obráčky či univerzálky, vyberie si určite každý.

Palice aj topánky

K testovaniu budete mať aj výber z modelov zjazdových palíc značky LEKI, svetového lídra v tomto lyžiarskom segmente. Nie náhodou väčšina
popredných pretekárov svetového pohára volí práve LEKI.

Novinky predstaví aj značka Roxa
Novinky predstaví aj značka Roxa

WINTER TEST by nebol kompletný bez lyžiarskej obuvi. Tú na ňom zastupuje talianska klasika ROXA. Prierez kolekciou uvidíte priamo na svahu.

Pod dohľadom profíkov

A to nie je všetko. K testovaniu patrí zábava, a preto sa môžete tešiť na muziku, súťaže pre dospelých i deti o zaujímavé ceny a mnoho ďalších aktivít, nudiť sa určite nebudete. K dispozícií budete mať tím skúsených servismanov, ktorí vám radi pomôžu s výberom toho pravého modelu či prispejú odbornou radou.

WINTER TEST 2020 sa ukončí 7. až 8. marca na Donovaloch.
WINTER TEST 2020 sa ukončí 7. až 8. marca na Donovaloch.

Na všetko budú dohliadať osobnosti českého lyžovania ako Radek „Raketa“ Čermák – speed skier a držiteľ svetového rýchlostného rekordu v jazde na bežkách, Radim Palán – speed skier a skikrosár, Tereza Kmochová – sedemnásobná víťazka Deaflympiády, Klára Křížová – bývalá česká reprezentantka v alpskom lyžovaní, skikrosár Jiří Čech či akrobatický lyžiar Daniel Honzig.

WINTER TEST 2020 sa ukončí 7. až 8. marca na Donovaloch.
WINTER TEST 2020 sa ukončí 7. až 8. marca na Donovaloch.

So všetkými si budete môcť nielen zalyžovať, pochytiť od nich užitočné rady a tipy ohľadne zlepšenia techniky, ale budete si môcť vyskúšať aj množstvo trikov. Viac o WINTER TESTE nájdete na www.wintertest.cz alebo na Facebooku Winter TEST.

Foto: Daniel Hug

1/1
Zavrieť reklamu