CosmoBike Show navštívi Danny MacAskill a prvý šampionát v elektro cyklokrose

11. februára 2020
Cosmobike Verona

5. ročník veľtrhu CosmoBike Show otvorí svoje brány 15. a 16. februára na výstavisku v talianskej Verone. Počas dvoch dní bude pre návštevníkov pripravený bohatý program v podobe talianskeho šampionátu v cyklokrose na elektrobicykloch jako aj predstavenie etáp Giro d’Italia v okolí Verony.

Najznámejšie značky predstavia produktové novinky, ktoré budú prezentovať svetové mená, ako napríklad Daniel „Danny“ MacAskill.

Kto bude víťazom prvého šampionátu  v EBX?

Slovo „elektrobicykle“ znie vo svete cyklistiky čím ďalej hlasnejšie.  Za posledných 10 rokov ich stále viac využívajú laici i profesionáli. Nie je preto prekvapením, že vznikajú nové závody i pre bicykle s batériou, ako napríklad taliansky šampionát v EBX = elektro cyklokrose (z anglického originálu electric bike cross).

Cosmobike Verona
Cosmobike Verona

EBX kombinuje rýchlosť a vytrvalosť s rampami a prekážkami. Na trati prebehnú preteky v dvoch  kategóriách: „Modify“ a „GP“. „Modify“ je pretekárska trieda, pri ktorej je povolené čiastočné použitie elektrickej energie a je vhodná i pre amatérskych pretekárov.

Cosmobike Verona
Cosmobike Verona

Oproti tomu „GP“ je už pre profesionálnych športovcocv, ktorí majú povolené plné využitie výkonu elektrobicyklov. Pretekársku trať si budú môcť vyskúšať aj návštevníci veľtrhu. Šampionát skončí v júni štvrtým pretekom na okruhu Mugello v Toskánsku.

Stretni svoje idoly

Počas programu bude príležitosť stretnúť sa aj s ikonami z rôznych odvetví cyklistiky napr. cyklokrosového pretekára Mathieu Van der Poela, cestného cyklistu Marca Aurelia Fontanu, či motocyklového závodníka Marca Melandri v stánku Thok Ebike.

Marco Fontana pri autogramiáde
Marco Fontana pri autogramiáde

Najväčšou a najznámejšou hviezdou veľtrhu bude Daniel „Danny“ MacAskill.  Škótsky street-trialista na svojom bicykli predvádza neuveriteľné kúsky a posúva triky za hranice predstavivosti. Danny bude celú sobotu hosťom na stánku značky Santa Cruz. Svoje novinky predstaví aj veľa ďalších značiek, ako Wilier Triestina, Campagnolo, Merida, SCOTT alebo Husqvarna bicycles.

Detaily z benátskych etap ružového preteku

Slávnostného otvorenia veľtrhu sa zúčastní tiež Mauro Vegni – riaditeľ slávného talianskeho preteku  Giro d’Italia a talianski noistelia ružového trikotu – Gianni Bugno (1990), Stefano Garzelli (2000) a Ivan Basso (2010). Madonna di Campiglio (17). Svoj šart na trati poprvýkrát  potvrdil aj  slovenský cyklista Peter Sagan.

Čo je CosmoBike Show?

Cyklistický veľtrh s akciami a „meet upmi“ oslovujúcimi všetkých fanúšikov – od mestských príležitostných cyklistov až po profesionálov v niektorých disciplínach. Partnerom akcie je La Gazzetta dello Sport, tradičný taliansky  športový denník. Pre návštevníkov budú otvorené 4 haly (2, 3, 4 a 5) a vonkajšia tréningová  plocha s rozlohou 20 000 m2. Vstupenky sú k dispozícii online od 10 €.

Cosmobike Verona
Cosmobike Verona

Viac  informácií na www.cosmobikeshow.com

1/1
Zavrieť reklamu