Zimný Running už v predaji

17. novembra 2019
Running 5/19

Eliud Kipchoge dosiahol 12. októbra čosi, čo ešte pred pár rokmi vyzeralo ako nesplniteľná méta. Na maratóne vo Viedni zdolal hranicu dvoch hodín, a to o rovných dvadsať sekúnd. Prepísal históriu a ukázal, že ľudské telo toho dokáže oveľa viac, ako sme si voľakedy mysleli.

Kipchoge je snáď superčlovek, veď si len predstavte, že dve hodiny (áno, viem, bez dvadsiatich sekúnd) vkuse bežíte rýchlosťou okolo 21 km/h. My obyčajní smrteľníci sa k najrýchlejšiemu maratóncovi všetkých čias s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy ani len nepriblížime, a to je úplne v poriadku.

Verím, že väčšina z vás behá predovšetkým pre radosť, zdravie, dobrý pocit a azda aj štíhlu líniu. Aby ste však mohli spokojne behávať, mali by ste sa vedieť úspešne vyhýbať všakovakým zdravotným problémom, ktoré na vás striehnu.


V tomto čísle Runningu sa teda okrem iného dočítate o najbežnejších trápeniach bežcov a dozviete sa, ako nad nimi zvíťaziť.

Zistíte, ako by mal vyzerať rýchlostný tréning na snehu, prečítate si, ako sa nezabiť na páse, na ktorý mnohí z vás počas chladných mesiacov určite zamieria.

Dozviete sa, ktorých desať potravín možno považovať za bežecké superpotraviny.

S našou pomocou sa rozhodnete, či behať radšej ráno, na obed alebo večer, a správne si vyberiete medzi polmaratónom a maratónom.

Známa bežkyňa Romana Komarňanská pre vás tentokrát pripravila tréningový plán pre úplných začiatočníkov, s ktorým by ste za šesť týždňov mali zvládnuť päť kilometrov.

A hoci naši bežci nie sú takí rýchli ako Kipchoge, aj u nás sa nájde dosť poriadnych frajerov. Prinášame vám rozhovory s Tiborom Sahajdom, ktorý sa na MMM v Košiciach stal majstrom Slovenska v maratóne, s Petrom Jelínkom, ktorý dokončil neuveriteľný vyše tiscíkilometrový triatlon, a Jánom Šickom, ktorý zase úspešne zvládol Štefánik Trail.


Nenechajte si ujsť časopis Running ani v chladnejších mesiacoch so zvýhodneným ročným predplatným: www.sportmedia.sk

1/1
Zavrieť reklamu