Peňaženka v hodinkách

20. mája 2019
Garmin

Aj na Slovensku už po novom môžete platiť nielen mobilom, ale aj hodinkami.

Aj vám sa to už stalo – vybehli ste na kopec alebo si trochu zabikovať a zistili, že nemáte so sebou ani hotovosť, ani kartu? Nie ste v tom sami, patríte medzi 60 % Slovákov, ktorí sa ocitli v rovnakej situácii. Máme však pre vás dobrú správu. Odteraz kartu ani hotovosť pri športovaní už nebudete potrebovať. Stačia vám len hodinky.

Za športom bez peňaženky? Jasné, dnes už stačia hodinky!

Platby hodinkami sú tu skôr ako platby iPhonom

365.bank ako prvá na Slovensku spustila služby Fitbit Pay a Garmin Pay. Jej klienti môžu od apríla platiť hodinkami Fitbit a Garmin.

Smart hodinky dokážu podstatne zjednodušiť a zrýchliť platenie a dokonca platba hodinkami je bezpečnejšia ako platba kartou.

365 banka prináša platby hodinkami dokonca ešte pred samotným príchodom Apple Pay na Slovensko. Vďaka Fitbit Pay a Garmin Pay tak bude môcť každý majiteľ iPhonu zaplatiť hodinkami skôr, ako to bude na Slovensku možné mobilom.

Pri športe konečne bez hotovosti alebo karty

Pri príležitosti spustenia Fitbit Pay a Garmin Pay sa 365 banka pozrela aj na to, ako platenie hodinkami a doplnkami vnímajú Slováci. Výsledky ukázali, že sme ako krajina preskočili európsky priemer a zaradili sme sa na druhé miesto medzi krajiny, ktoré majú o to najväčí záujem.

Platby hodinkami a doplnkami by ocenilo až 35 % Slovákov, spomedzi technologicky zdatných ľudí je to dokonca každý druhý. Zároveň sa ukázalo, že až 61 % ľudí, ktorí využívajú smart hodinky, sa už ocitlo v situácii, kedy potrebovali zaplatiť a nemali pri sebe ani hotovosť, ani kartu. „Peňaženka“ v hodinkách sa vám pri rannom behaní alebo večernom bicyklovaní s deťmi môže hodiť.

Ako to funguje?

Platenie prostredníctvom hodiniek je jednoduché, komfortné a bezpečné. Najskôr si stiahnete do mobilu aplikáciu Fitbit alebo Garmin Connect. Prihlásite sa do nej, zvolíte si štvormiestne heslo na potvrdzovanie platieb a vyplníte údaje z platobnej karty. Na záver ešte overíte vyplnené údaje a hotovo. Môžete začať platiť svojimi Fitbit alebo Garmin hodinkami.

Bezpečnosť pri platení je prvoradá. Preto sa pri pridávaní číselných údajov z platobnej karty do aplikácie v hodinkách neukladajú skutočné údaje, ale akési jedinečné číslo vašej virtuálnej karty.

Fitbit Pay Garmin Pay.
Fitbit Pay Garmin Pay.

V praxi to znamená, že pri platení sa obchodníkovi neodosielajú údaje z fyzickej karty, ale tie z virtuálneho „dvojčaťa“. Navyše sú platby zabezpečené kódom, ktorý slúži na autorizáciu platieb počas 24 hodín od jeho posledného zadávania alebo dovtedy, kým si hodinky nedáte z ruky dolu.

Ktoré typy hodiniek podporujú NFC platby? Ak chcete platiť hodinkami, treba zvoliť typ, ktorý túto funkcionalitu podporuje. V prípade značky Fitbit sú to Fitbit Charge 3 Special Edition, Fitbit Versa a Fitbit Versa Special Edition, Fitbit Ionic a Fitbit Ionic: adidas edition. Ak ste fanúšikom Garmin, siahnite po modeloch Forerunner 645, Fenix 5 Plus, Vívoactive3 a D2.

Získajte zľavu na kúpu hodiniek Fitbit a Garmin

Pri príležitosti uvedenia Fitbit Pay a Garmin Pay budú môcť klienti 365 banky využiť aj zľavy na nákup produktov.

V prípade Fitbit si môžu uplatniť do konca júna 15 % zľavu na nákup všetkých produktov z portfólia tejto značky, a to prostredníctvom e-shopu MALL.SK na základe zľavového kódu klient365. Nákup treba zaplatiť platobnou kartou banky 365.

Záujemcovia o hodinky značky Garmin si môžu uplatniť do konca mája zľavu vo výške 30 % na modely Vívoactive 3 a Vívoactive 3 Music prostredníctvom odmeňovacieho programu Peniaze s5 na www.garmin.sk.

Pred kúpou hodiniek si stačí aktivovať zľavu priamo v aplikácii 365 banky, zaplatiť plnú výšku ceny platobnou kartou 365 a 30 % zľavu získajú vo forme cash backu, ktorý banka v rámci programu pripisuje na účet v pravidelných intervaloch.

Viac na www.365.bank

1/1
Zavrieť reklamu