Test: bežecké tenisky Adidas Ultraboost 19

20. mája 2019
Adidas Ultraboost

Dostali sme do rúk najnovší model bežeckých tenisiek od adidasu – Ultraboost 19 – a boli sme naozaj zvedaví, či sa nemeckému výrobcovi podarilo prekonať svoj predchádzajúci, už aj tak výborný, model.

Ultraboost 19 si zamilujete hneď po obutí. Tenisky sú veľmi pohodlné a na nohu sadnú ako uliate. Majú priestrannú špičku, nebudú teda omínať ani bežcov so širšími chodidlami. Nohu obopnú ako ponožka, chodidlu sa absolútne prispôsobia, a tak sa ono nemusí nijako prispôsobovať ich tvaru.

Konštrukcia tenisiek je oproti predošlým modelom výrazne zjednodušená. Kým prvý sa skladal zo sedemnástich častí, Ultraboost 19 pozostáva len zo štyroch hlavných dielov, ktoré sú dômyselne navrhnuté tak, aby zabezpečili ako stabilitu, tak aj pohodlie.

Zvršok Primeknit a systém odpruženia sa postarajú o to, že sa vám pobeží pohodlne a ľahko. Vďaka zvršku, ktorý je mäkký, zároveň však na správnych miestach spevnený, nemusia mať tenisky jazyk, takže vás nič netlačí a neomína.


Po odbehnutí prvých kilometrov je jasné, že úplne novým systémom odpruženia urobil adidas krok tým správnym smerom, pretože tenisky naozaj veľmi dobre tlmia nárazy a zároveň nohe poskytujú potrebnú stabilitu.

Adidas UltraBOOST
Adidas UltraBOOST

Medzipodrážka tohto modelu je ešte masívnejšia ako u jeho predchodcov, na prvý pohľad pripomína polystyrén a poskytuje až o dvadsať percent väčšie odpruženie. Masívna päta so sebou prináša 10mm drop. Podrážka tenisiek bola vyvinutá spoločnosťou Continental, čo zaručuje vynikajúcu priľnavosť tenisiek nielen na suchom, ale aj mokrom povrchu. Nemusíte sa teda báť, že sa pošmyknete.

Model Ultraboost 19 využijete na krátkych tratiach, ale rovnako dobre aj na tých najdlhších. Konštrukcia tenisky je veľmi pevná, a tak je táto obuv skutočne odolná.

Nový model od adidasu je naozaj praktický a má všestranné využitie. Pokoríte v ňom asfaltky, ale zahanbiť sa nedajú ani v ľahšom terén. Navyše ide o veľmi vizuálne vydarený kúsok so štýlovým dizajnom, v ktorom s radosťou vybehnete aj na kávu do mesta. Cena týchto tenisiek je síce mierne odstrašujúca, no môžete nám veriť, že peniaze sú to investované dobre.


(+)

  • Nízka hmotnosť
  • Priedušnosť
  • Skvelé odpruženie
  • Komfort
  • Zvršok Primeknit
  • Päta, ktorá nezaťažuje Achillovu šľachu

(-)

– Vysoká cena

1/1
Zavrieť reklamu