Turracher Höhe – dokonalé alpské lyžovanie medzi Štajerskom a Korutánskom

8. januára 2019
Turracher Höhe. Foto: Shutterstock

Zimný raj Turracher Höhe je vysoko položená horská oblasť, ktorej široké a dokonale upravené zjazdovky patria medzi absolútnu špičku.

Oblasť medzi Korutánskom a Štajerskom vo výške 1 763 metrov sa prezentuje ako rozmanitý zimný raj so vždy zasneženými svahmi, rozsiahlymi bežkárskymi traťami, unikátnymi zimnými turistickými chodníkmi a idylickým horským jazerom, ktoré sa mení na prírodné ľadové klzisko.

Široké voľné odjazdy s dokonale upravenými zjazdovkami patria medzi absolútnu špičku lyžiarskych oblastí.

Nováčikovia i profesionáli si okrem štandardných zjazdoviek v dĺžke 42 km naozaj prídu na svoje aj v 1,5 kilometra dlhom snowparku. Profesionálne spravované prvky rozbúchajú srdcia freeskierov a snowboardistov na všetkých úrovniach. Zabudované SpotOn HD kamery v ponúkajú možnosť natočiť si svoje jazdy.

Paralelne k snowparku leží Funslope – vzrušenie pre celú rodinu, kde sa môžete vyblázniť na vlnách, malých skokoch, klopenkách a v tuneloch.


Ak ste milovníkom chutného a čerstvého jedla, tak Turracher Höhe určite navštívte.

Vo všetkých hoteloch, hostincoch, penziónoch, prázdninových apartmánoch a chatách na zjazdovkách ponúkajú jedlá zo sezónnych výrobkov z regiónu podľa hesla: Bio je dobré, regionálne ešte lepšie.

Pokiaľ sa chcete najesť priamo na zjazdovke, odporúčame cenovo prístupné rebierka v K-Alm-Hütte, z ktorých sa nasýtia aj dvaja.

V MeiZeit-Hütte si vychutnáte špeciality z pečeného mäsa a v Sonnalmhütte neodoláte raclettu či panvičke so syrovými käsespaetzle. Rodinné prostredie nájdete v hostinci Almstube a luxusnejšie zážitky hľadajte v hoteli Genießer-Schlosshotel Seewirt.

Hitom pre malých aj veľkých návštevníkov je alpská horská dráha Nocky Flitzer. Foto: Shutterstock
Hitom pre malých aj veľkých návštevníkov je alpská horská dráha Nocky Flitzer. Foto: Shutterstock

Viacčlenné rodinné alebo priateľské skupiny si užijú ubytovanie v drevených chatách „na stračej nôžke“ v Alpenparku.

Nádherné výhľady z balkóna, sauna či vírivka iba pre seba a, samozrejme, obrovská obývačka s kuchyňou vám vyčaria skutočne domácu atmosféru. Zimná dovolenka na Turracher Höhe je vskutku pestrá.

Jedinečné služby

Butler servis

Komorník vám bude k službám počas celého dňa a okrem sprievodu zjazdovkami hostí rozmaznáva malými pozornosťami. Ak bývate v zariadení označenom motýlikom, je, samozrejme, zdarma.

Útulné stravovanie

Maximálne kulinárske zážitky a príjemný servis zažijete v malebných a útulných chatách pri zjazdovkách. Na samoobslužné reštaurácie sa tu s presvedčením hovorí: nie, ďakujem.

Presun jazerom

Stredisko s vlekmi a lanovkami leží oboch stranách zamrznutého jazera, no pešo chodiť nemusíte. Pohodlný presun medzi kopcami zabezpečí ťahanie snežným traktorom.


Text: Valéria N.
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu