Lyžovačka v Dolnom Rakúsku

13. decembra 2018
Dolné Rakúsko. Foto: NobergbAlexkaiser.at

Hneď ako začnú padať prvé snehové vločky, premení sa Dolné Rakúsko na zimný raj. Región je vďaka rozmanitým zážitkom na snehu veľmi atraktívny na kratšie i dlhšie dovolenky.

Dolné Rakúsko ponúka 24 lyžiarskych stredísk s viac ako 200 kilometrami zjazdoviek, ktoré obsluhuje takmer 100 lanoviek a vlekov.

Zjazdovky sú väčšinou mierne a široké a oslovia tak predovšetkým rodiny a začiatočníkov. Na svoje si však prídu v deviatich zážitkových lyžiarskych centrách aj milovníci adrenalínu. Bežkári zasa ocenia viac ako 800 km upravených trás.

Bežkári v Dolnom Rakúsku ocenia viac ako 800 km upravených trás.
Bežkári v Dolnom Rakúsku ocenia viac ako 800 km upravených trás.

So zimnou sezónou 2018/2019 prichádzajú lyžiarske areály Dolného Rakúska s niekoľkými novinkami.

Pre ranné vtáčatá Guga hö

„Guga hö“ pochádza z mostviertelského dialektu a znamená nielen „svieži ako rybička”, ale je to aj názov novej zážitkovej ponuky lyžiarskych areálov v Mostvierteli.

Na ranné vtáčatá tak vo vybraných termínoch čaká nezabudnuteľný zážitok: s východom Slnka si skôr ako všetci ostatní vychutnajú prvý zjazd na nedotknutej zjazdovke.

Od zimnej sezóny 2018/19 môžu aj deti exkluzívne carvovať po zjazdovkách už od skorého rána.
Od zimnej sezóny 2018/19 môžu aj deti exkluzívne carvovať po zjazdovkách už od skorého rána.

S lyžiarskym sprievodcom spoznajú najkrajšie miesta na kopci a potom sa v horskej chate posilnia pri výdatnom brunchi regionálnymi produktmi.

Od zimnej sezóny 2018/19 môžu aj deti exkluzívne carvovať po zjazdovkách už od skorého rána. Rodinná lyžiarska oblasť Annaberg im ponúka dva špeciálne termíny, keď môžu aj menší účastníci preskúmať a dôkladne otestovať bohaté možnosti skiareálu.

Deti vo veku od 8 do 15 rokov, ktoré už zvládajú červené zjazdovky, sa môžu zúčastniť ranného lyžovania v Annabergu v sprievode dospelej osoby v dňoch 9. februára a 9. marca 2019.

Môžete sa tešiť na krásne výhľady vo Viedenských Alpách.
Môžete sa tešiť na krásne výhľady vo Viedenských Alpách.

Hneď ako začnú padať prvé snehové vločky, premení sa Dolné Rakúsko v zimný raj. Región je vďaka rozmanitým zážitkom na snehu veľmi atraktívny na kratšie i dlhšie dovolenky.

Nový Anna-Park v Annabergu

V Anna-Parku sa vybláznia malí aj veľkí. Obsahuje totiž dve freestylové sekcie a ponúka tak akciu a zábavu v jednom.

Vo funparku „Family“ môžu freestylisti trénovať prvé pokusy na prekážkach a skokoch. Osemsto metrov dlhá sekcia „FunCross“ na vás čaká s príkrymi zákrutami, snehovými vlnami, skokmi a dvoma rôznymi trasami pre začiatočníkov i profíkov.

Lyžiarske svahy v Dolnom Rakúsku sú ideálne pre rodiny s deťmi.
Lyžiarske svahy v Dolnom Rakúsku sú ideálne pre rodiny s deťmi.

V Annabergu a Mönichkirchene môžete najnovšie vyraziť na zjazdovky bez postávania pred pokladňou. Od zimnej sezóny 2018/19 máte možnosť si svoj skipas pohodlne dobiť ešte z tepla domova alebo cestou na dovolenku.

Hlavné lyžiarske centrá v Dolnom Rakúsku Hochkar je najväčšie dolnorakúske stredisko, ktoré má devätnásť kilometrov zjazdoviek a ponúka zážitky na zjazdovkách aj vo voľnom teréne. Vo výške 1 800 m s výbornými snehovými podmienkami a s každoročnou istotou snehu tu nájdu výborné zjazdy začiatočníci i ostrieľaní lyžiari.


Lackenhof nadchne svojou polohou priamo na úpätí hory Ötscher s početnými možnosťami ubytovania hneď pri zjazdovke. Tento východoalpský areál s výbornými snehovými podmienkami ponúka zjazdovky všetkých stupňov obťažnosti a dokonca aj pretekársky úsek.

Od vrcholu až do údolia dokáže Gemeindealpe svojich návštevníkov vždy prekvapiť. Kto hľadá dobrodružstvo, ten si tu určite príde na svoje!

V horských chatách sa môžete posilniť.
V horských chatách sa môžete posilniť.

Tento areál má čo ponúknuť nielen rodinám, ale aj freeridistom, snowboardistom i nelyžiarom.

Kto sa nemôže dostatočne nabažiť lyžovania, snowboardingu a sánkovania, ten je na Zauberbergu Semmeringu na správnom mieste. Tu sa totiž jazdí ešte dlho po 18. hodine, keď sa každý deň rozsvieti umelé osvetlenie a ožiari nielen zjazdovky, ale aj okolitú krajinu.

Viac informácií o zime 2018/19 v Dolnom Rakúsku a kompletný program s tipmi a ponukami na dovolenku nájdete na www.dolni-rakousko.info/zima.

Kúzelný čas adventu

Pred Vianocami sa počas víkendov premení Dolné Rakúsko na veľký adventný kalendár: za bránami hradov a miest, v pivničných uličkách a starých zrúcaninách, na kopcoch a pri potokoch i riečkach sa ukrýva viac ako 24 vianočných a adventných trhov a atrakcií.

Adventné trhy Johannesbachklamm. Foto: (c)Franz Zwickl
Adventné trhy Johannesbachklamm. Foto: (c)Franz Zwickl

Čarovné miesta, okamihy plné rozjímania a staré tradície v rýdzej podobe: v Dolnom Rakúsku sa advent oslavuje stále ešte tradične a rozmanito.

Weinviertelský advent v podmanivých pivničných uličkách je v znamení ľudových zvykov a zároveň duchovného rozjímania.

Wachau, pamiatka svetového kultúrneho dedičstva, sa počas adventu stáva rozprávkovou kulisou vianočných a adventných koncertov a plavieb loďou po Dunaji.

Vianočné trhy v Dolnom Rakúsku.
Vianočné trhy v Dolnom Rakúsku.

A ak chcete mať dovolenku „pevne v rukách“, odporúčame vám zimnú relaxáciu vo Waldvierteli na adventných trhoch s regionálnymi remeslami.

V Mostvierteli hosťuje tento rok po prvý raz živé vysielanie Ö3-Weihnachtswunder (Vianočné divy s Ö3). Od 19. do 24. decembra bude Ö3 hrať hudbu na želanie na námestí v St. Pöltene a každým hitom pomôže rodinám v núdzi.

Len ťažko sa prekonávajú hry svetiel a ohňa počas „ Ohnivých Vianoc“ v Mostvierteli, kde sa na historických miestach rozžhaví mušt a železo.

Vuianočné trhy v dolnom Rakúsku majú stále tradičnú atmosféru.
Vuianočné trhy v dolnom Rakúsku majú stále tradičnú atmosféru.

Pri návšteve adventných trhov a následnej prechádzke vo Viedenských Alpách sa vrzgot snehu pod čižmami stáva vítaným sprievodcom. Vo Viedenskom lese pozývajú rozprávkové adventné trhy, ako napr. v Badene či Mödlingu, obdivovať a užívať si.
Nechajte sa okúzliť!

www.dolni-rakousko.info/advent


Foto: Martin FÜLÖP/NÖ-BBG, Doris SCHWARZ-KÖNIG/NÖ-BBG, Alexander KAISER

1/1
Zavrieť reklamu