Kúpte si bicykel tam, kde vám ho poistia

27. novembra 2018
Poistenie bicyklov

Na slovenskom trhu je od minulého roku v ponuke prvé poistenie cyklistov a bicyklov vrátane elektrobicyklov. Poistenie vám preplatí krádež. Asistenčné služby zasa v prípade nehody zabezpečia odvoz cyklistu do zdravotníckeho zariadenia, odvoz bicykla do servisu či jeho opravu.

Podľa štatistík polície SR v roku 2017 ukradli zlodeji na Slovensku viac ako 800 bicyklov v celkovej sume 690-tisíc eur. Vypátrať zlodeja bicykla je často veľmi náročné a cyklisti v mnohých prípadoch musia investovať nemalé peniaze do kúpy nového bicykla.

Ako jediná na trhu ponúka kompletné poistenie bicykla proti krádeži poisťovňa Generali, a to prostredníctvom vybraných/zmluvných predajcov bicyklov, ktorých je dnes už viac ako 25 v rámci celého Slovenska. Cyklisti si môžu bicykel poistiť buď priamo pri kúpe, alebo do 3 rokov od kúpy.


Niektorí predajcovia dokonca ponúkajú aj možnosť poistenia bicykla, ktorý bol zakúpený nielen priamo u nich, ale aj u iného predajcu. Preto mnohí cyklisti vítajú možnosť poistiť si priamo bicykel a pri krádeži ušetriť nemalé finančné prostriedky. Bicykel sa dá poistiť na 1 až 3 roky.

Poistenie platí nielen na území Slovenska, ale aj v zahraničí. Cyklisti si tak môžu užívať bezstarostnú cyklistiku hocikde vo svete. Najväčšou výhodou tohto poistenia je, že kryje krádež aj mimo bytu či pivnice, teda kdekoľvek vonku.


Cyklisti si môžu bicykel poistiť na jeho kúpnu cenu, a to až do výšky 5-tisíc eur. Pri krádeži je potrebné doložiť policajnú správu. Samozrejme, bicykel musí zlodej ukradnúť z uzamknutého priestoru, teda z bytu, pivnice, hotelovej izby či z nosiča na aute. Ak majú cyklisti bicykel vonku, musia ho uzamknúť zámkou o pevný stojan, plot či o zábradlie.

Spoluúčasť klienta pri poistnej udalosti je 10 % z poistného plnenia. Amortizácia sa uplatňuje vo výške 1 % z ceny bicykla za každý mesiac. Ak si cyklista s kúpou nového bicykla zakúpil aj poistenie, v prípade krádeže dostane od predajcu nový bicykel.

Pre cyklistov sú zaujímavé aj asistenčné služby, ktoré poisťovňa poskytuje v rámci Európy nonstop. Pri nehode na bicykli zabezpečia cyklistovi prevoz do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia, odvoz bicykla do najbližšieho servisu aj prípadnú opravu bicykla – každú z týchto služieb kryje poistenie do výšky 400 eur.

Výhody poistenia:

  • Poistenie krádeže bicykla platí na celom svete.
  • Poistenie môžete uzatvoriť na jeden, dva či tri roky.
  • Asistenčné služby sú cyklistom k dispozícii v celej Európe.
  • Poistenie uhradí po nehode opravu bicykla až do výšky 400 eur.

Viac informácií, ako aj zoznam predajcov nájdete na www.generali.sk.

1/1
Zavrieť reklamu