Bicyklovanie v snehu

Bicyklovanie v snehu. Foto: Shutterstock

Aby ste svoj bicykel nemuseli odkladať ani v tomto chladnejšom počasí prinášame vám pár rád na čo nezabudnúť, keď vás na ceste prekvapí sneh.

Ruky a nohy v teple

Keďže je okrem snehu v týchto mesiacoch vonku aj poriadna zima, pri bicyklovaní platí dvojnásobne, že je potrebné udržiavať ruky a nohy v teple.

Okrem tepla, ktoré prirodzene vytvárame sú pre ruky skvelým pomocníkom celoprstové rukavice s flísovou výplňou, ktoré zaručene ochránia vaše prsty proti chladu. Zvoľte si topánky, ktoré budú nepromokavé a budú mať funkčné vlastnosti potrebné pre zimné počasie.


Nemali by ste však zabúdať ani na také maličkosti akými sú napríklad ponožky. Najlepšie vám nohy udržia v teple tie, ktoré sú vyrobené z vlny, prípadne z froté materiálu.

Bicyklovanie v snehu, dobré ponožky by nemali chýbať. Foto: Shutterstock
Bicyklovanie v snehu, dobré ponožky by nemali chýbať. Foto: Shutterstock

Aby bolo vaše telo odolné voči mrazu

Funkčné termo prádlo je jednou z najdôležitejších vecí, ktoré vaša zimná cyklistická výbava musí obsahovať. Čo by mu však nemalo chýbať? Vyvýšený priliehavý golier či predĺžený zadný diel, ktorý dokonale padne do vašich nohavíc, zaistí, že ostanú zakryté aj časti tela, ktoré sú náchylné na prechladnutie.


Okrem toho si však vždy skontrolujte teplotný rozsah, pre ktorý je termo prádlo určené a vyberte si podľa toho, kam najbližšie vyrazíte.

Termoprádlo by cez zimu na biku nemalo chýbať. Foto: Shutterstock
Termoprádlo by cez zimu na biku nemalo chýbať. Foto: Shutterstock

Viditeľnosť a nepremokavosť v jednom

So snehom je tu aj obdobie, kedy je na cestách tma o čosi skôr a preto netreba zabúdať na to, aby ste boli na vozovke viditeľní. Reflexné pásiky, svetlá či reflexná vesta by mali byť základom výbavy. Poslúžiť môžu aj pásiky umiestnené na tretrách či návlekoch. Tie nohy ochránia nie len pred chladom, ale aj premoknutím.

Nie len skvelé zážitky ale aj výhody pre zdravie

Okrem prekrásnych scenérií, ktoré vám ponúka zasnežená príroda je bicyklovanie práve v tomto období prospešné aj pre naše telo. Otužovanie, ktoré podstupujete pri zimnom byciklovaní vám zlepší kondičku, budete sa cítiť lepšie a zároveň naštartujete imunitu. Veríme, že so správnou výbavou vás neodradí ani chladné počasie a preskúmate mnoho nových miest. A nezabúdajte, že tie najlepšie zážitky sa začínajú keď vystúpite zo svojej komfortnej zóny.

Bicyklovanie v snehu. Foto: Shutterstock
Bicyklovanie v snehu. Foto: Shutterstock
1/1
Zavrieť reklamu