Najkrajšie lyžiarske strediská Rakúska

Lyžovačka v Rakúsku. Foto: Shutterstock

Obujte si lyžiarky a vychutnajte si svahy niektorého z rakúskych lyžiarskych stredísk. V Alpách si na svoje prídu úplní začiatočníci, skúsení lyžiari, ale aj rodiny s deťmi. Nájdete tu snowparky, fantastické reštaurácie, malebné dedinky a ubytovanie všetkých kategórií od výmyslu sveta.

  1. Turracher Höhe
  2. Hochkar
  3. Lackenhof am Ötscher
  4. Hochficht
  5. Kasberg
  6. Hinterstoder
  7. Wurzeralm
  8. HochKössen
  9. Grossglockner/Heiligenblut
  10.  Gemeindealpe Mitterbach
  11.  Annaberg
  12. St. Corona am Wechsel
  13. Zau[:ber:]g Semmering
  14. Mönichkirchen
  15. Puchberg

Turracher Höhe

Výborné snehové podmienky si v lyžiarskom stredisku môžete užiť od novembra až do začiatku mája.

Vo výške až 2 205 metrov nad morom si okrem lyžovania užijete beh na lyžiach, turistiku a horské pleso, ktoré sa v zime mení na klzisko.

Rozmanitosť Turracher Höhe je skutočným rajom pre lyžiarov aj snowboardistov, ale aj tých, čo milujú prechádzky zasneženou krajinou a nočné sánkovačky.

Náhorná plošina medzi Korutánskom a Štajerskom uprostred regiónu Nockberge je spolu s horským plesom Turracher See jedinečným skvostom prírody. Lyžiarske stredisko ponúka až 38 kilometrov zjazdoviek, ktoré patria vďaka nadmorskej výške k tomu najlepšiemu, čo Rakúsko ponúka.

Dolná stanica lyžiarskeho strediska leží v nadmorskej výške 1 800 metrov. Stredisko Turracher Höhe je ideálne pre rodiny s deťmi, ktoré si môžu užívať rodinné zľavy na denné skipasy. Pre deti sú pripravené odborné lyžiarske kurzy. Hitom pre malých aj veľkých návštevníkov je alpská horská dráha Nocky Flitzer.

Osobný sluha „Rent a Butler“

Kto si chce užívať služby služobníka na svahu exkluzívne a po celý deň, môže si ho prenajať. V balíku služieb „Rent a Butler“ vám služobník na svahu predstaví tajné tipy a rarity Turracher Höhe a zorganizuje vám perfektný zimný deň, pôsobivé zimné túry na snežniciach, či firemné alebo narodeninové.

Cena tejto služby je variabilná a závisí od výkonu a dĺžky času prenájmu služobníka na svahu.

Snowpark a Funpark Turracher Höhe

Vybláznite sa na 1,5 kilometra dlhej trase Snowparku. Súbežne s ním vznikol aj veľmi žiadaný Funpark, ktorý patrí, vďaka svojej dĺžke 850 metrov, k najdlhším na svete. Jazda po jeho vlnách, bubnoch a tuneloch je skutočne napínavým zážitkom.

Nocky Flitzer – najveľkolepejšia alpská horská dráha. Začína sa to zákrutami vo výške 2 000 metrov – cez idylické alpské lúky, limbový les a panoramatickým zjazdom späť do údolia. Sú na nej dokonca dva skoky.

Trať je dlhá 1,6 kilometra a je vskutku jedinečná. V zime je v prevádzke od decembra do polovice apríla. Viac informácií o trati nájdete na www.nockyflitzer.at.

High lighty

Vo výške až 2 205 metrov nad morom si okrem lyžovania užijete beh na lyžiach, turistiku a klzisko na horskom plese.

Jedinečná horská dráha 
Korutánska Nocky Flitzer funguje v zime aj v lete. Dráha je dlhá 1,6 kilometra a začína sa vo výške 2 000 m n. m.

Začína sa zákrutami, vedie cez idylické alpské lúky, les a panoramatickým zjazdom späť do údolia. O mimoriadne vzrušenie sa na trase starajú skoky, vlny a tri kruhy.

Služobník na svahu v rámci balíka služieb Rent a Butler vám zorganizuje perfektný zimný deň. Ak sa ubytujete v jednom zo zariadení označených mašličkou, služby anjela na lyžiach máte už od prvej noci v cene ubytovania.

Lanovky

  • 13 lanových dráh a vlekov
  • 1 kombinovaná lanovka
  • pozostávajúca zo 6-miestnej
  • sedačkovej lanovky a 8-miestnej
  • kabínkovej lanovky
  • 3 šesť-miestne sedačkové lanovky
  • 8 vlekov

Lyžovačku si v stredisku môžete užívať dlhé mesiace.

Viac informácií nájdete na www.turracherhoehe.com

Rodinná lyžovačka

Osem lyžiarskych stredísk Rakúska Hochkar, Lackenhof am Ötscher, Hochficht, Kasberg, Hinterstoder a Wurzeralm, HochKössen, Grossglockner/Heiligenblut sa združilo pod názvom www.skisport.com. Každé z nich je priam ideálnou dovolenkovou destináciou pre rodiny. My vám bližšie predstavíme štyri z nich.

Heiligenblut/Grossglockner. Foto: Shutterstock
Heiligenblut/Grossglockner. Foto: Shutterstock

Atraktívne rodinné paušály

Vďaka tejto iniciatíve sú mimo hlavnej sezóny v ponuke atraktívne paušálne balíky počas víkendov, troch alebo štyroch dní, alebo celého týždňa za senzačné ceny. Nocľah a permanentka pre deti do 10 rokov je zadarmo. Viac na www.skisport.com.

Strediská Hinterstoder- Wurzeralm

Hinterstoder je lyžiarske stredisko dosahujúce nadmorskú výšku 2 000 metrov, preto lyžiarom na 40 kilometroch zjazdoviek ponúka záruku snehu. Hinterstoder navyše ponúka dokonalé tréningové a pretekárske podmienky pre firmy na zjazdovkách všetkých stupňov obťažnosti.

O zábavu sa tu postará SnowTrail s vlnitou dráhou a ostrými zákrutami, rýchlostnou dráhou a permanentnou pretekárskou dráhou s meraním času. Trénovaní lyžiari si môžu trúfnuť na zjazdovku Inferno s maximálnym sklonom 70 percent.

Lyžiarske stredisko vo Wurzeralm sa stále považuje za akýsi tajný tip. Na svoje si tu prídu najmä rodiny a tí, ktorí hľadajú uvoľnený zážitok z lyžovania.

Vo Wurzeralm na vás čaká 22 kilometrov zjazdoviek. Najrýchlejšia pozemná lanovka sveta vás dopraví na vrcholovú stanicu Wurzeralm.

Skutočným zážitkom je jazda po zjazdovke Gammeringabfahrt dlhej 4,5 kilometra, ktorá patrí k najkrajším rodinným zážitkom.


Ponuku lyžiarskeho strediska dopĺňajú zážitkové zjazdovky s vlnitou dráhou, haďou dráhou, rýchlostnou traťou a permanentnou pretekárskou dráhou s meraním času.

O dokonalý deň sa postarajú špeciálne ponuky, napríklad rodinná nedeľa so zážitkovými stanicami a hrami. Na nových tematických zjazdovkách môžete prebádať obe lyžiarske strediská.

Höss-Totale je najdlhší zjazd regiónu s výškovým rozdielom až 1 400 metrov. Ďalšie zjazdovky sú napríklad Höss- Tour, tematická Panoramarunde s najkrajším výhľadom a Bärenachter, ktorá ponúka príležitosť spoznať Wurzeralm.

Strediská ideálne pre rodiny Lyžiarske strediská Hinterstoder a Wurzeralm sú ako stvorené pre rodiny s deťmi. Množstvo chát vás pozýva oddýchnuť si, vychutnať si slnečné lúče aj domáce špeciality.

Tí najmenší si užijú zábavu v detských parkoch Sunny Kids Parks s cvičnými vlekmi, lyžiarskym kolotočom, dopravníkovými pásmi, čarovným kobercom a vlnitými dráhami.

Hinterstoder. Foto: Shutterstock
Hinterstoder. Foto: Shutterstock

Permanentky bez čakania

Región Hinterstoder a Wurzeralm ponúka predaj lyžiarskych permanentiek on-line. Rezervovať si ich môžete na www.hiwu.at.

Ak cestujete autom, dennú permanentku si môžete kúpiť po ceste do lyžiarskeho strediska na vybraných čerpacích staniciach BP. Dostať ich aj na mieste v samoobslužnom automate a v mobilnom ticket-servise MobiTick.

Novinky

145 lyžiarskych úschovní pri údolnej stanici Hinterstoder, kde si za 3 eurá denne môžete uložiť dva páry lyží, lyžiarky a palice.

Rodinná úschovňa stojí 5 eur na deň, úschovňa pre dva výstroje stojí na celú sezónu 99 eur.

Strediská Hochkar a Ötscher

Najvyššie položená lyžiarska destinácia Dolného Rakúska so zárukou dobrých snehových podmienok Hochkar je od Bratislavy vzdialená len 240 kilometrov. Nájdete tu deväť moderných vlekov, 19 kilometrov zjazdoviek či Senoner’park Hochkar.

Lackenhof am Ötscher sa nachádza zhruba 220 kilometrov od Bratislavy a je skvelou voľbou, ak idete lyžovať s rodinou. Malí lyžiari sa môžu vyblázniť v Sunny Kids Parku s čarovným kobercom, tí väčší v snowparku pre freestylerov. Aj tu na vás čaká deväť vlekov a 19 kilometrov zjazdoviek všetkých stupňov obťažnosti.

V útulných Aprés-Ski chatách si vychutnáte typické regionálne špeciality. Medzi strediskami Hochkar a Ötscher premáva počas hlavnej sezóny bezplatný autobus, no ak sa rozhodnete presúvať vlastným autom, môžete sa tešiť z toho, že sa na ceste medzi nimi zrušili mýtne poplatky.

Hochkar panoráma. Foto: Shutterstock
Hochkar panoráma. Foto: Shutterstock

Novinky

Stredisko Hochkar ponúka novú detskú zónu s dvoma zastrešenými podpornými pásmi a množstvom zážitkových zjazdoviek pre malých hostí. Lyžiarske stredisko obnovilo a zmodernizovalo mnohé gastronomické a ubytovacie zariadenia.

LACKENHOF AM ÖTSCHER

  • 2 štvorsedačkové lanovky,
  • 1 dvojsedačková lanovka,
  • 3 vleky, čarovný koberec,
  • 2 detské vleky

HOCHKAR

  • 1 štvorsedačková lanovka,
  • 4 štvorsedačkové vleky,
  • 1 dvojsedačkový vlek,
  • 2 vleky, 2 dopravníkové pásy (Kidsland)

Zábava v Mostviertelských Alpách

Výlet do zasneženej krajiny môže byť vskutku cenovo dostupný. Lyžiarske strediská v regióne Mostviertel bodujú výhodnými ponukami na celodenné výlety a zimné dovolenky. Na svoje si tu prídu aj milovníci turistiky či bežkovania.

Gemeindealpe Mitterbach – nekonečná jazda

Osem kilometrov dlhá jazda z vrcholu do údolia je skutočným zážitkom. Lyžiarom, freestylerom aj milovníkom bežkovania sľubuje stredisko športové vyžitie s výhľadom na predné Alpy. Jednou z výziev je strmý svah, ktorý je najprudším v Dolnom Rakúsku.

Mariazeller-Gemeindealpe bei Mitterbach. Foto: Mostviertel Tourismus/Weinfranz.at
Mariazeller-Gemeindealpe bei Mitterbach. Foto: Mostviertel Tourismus/Weinfranz.at

Annaberg – rodinný raj

Priateľské lyžiarske stredisko ponúka všetko, čo môže rodina s deťmi od lyžovačky očakávať.

Deti a lyžiari – začiatočníci isto ocenia Anna-Land s lanovkou a dopravným pásom, ale aj mierne svahy v plochejšej oblasti lyžiarskeho strediska Reidl.

Skúsení lyžiari si užijú v Anna-Parku. Zabaviť sa tu môžete aj mimo zjazdovky – Annaberg je ideálnym miestom na turistiku či jazdu na saniach ťahaných koňmi.

GEMEINDEALPE MITTERBACH

CHARAKTER
Aktívny kopec s najdlhšou zjazdovkou.

HIGHLIGHTY
Akcion Park Mitterbach je ideálnym miestom, ak máte chuť sa zabaviť mimo zjazdovky. Veľké ihrisko je vhodné pre začiatočníkov, ale aj zdatných freestylerov.

ZJAZDOVKY
8 km ľahkých,
5 km stredných,
1 km ťažkých.

INFO
www.gemeindealpe.at

ANNABERG

CHARAKTER
Raj pre rodiny s deťmi, ale aj pre skúsených lyžiarov.

HIGHLIGHTY
Špeciálny rýchlo-kurz, po absolvovaní ktorého zvládnete všetky modré zjazdovky strediska.

ZJAZDOVKY
9 km ľahkých,
7 km stredných,
4 km ťažkých.

INFO
www.annaberg.info

Mostviertel Alpy - Annaberg. Foto: Mostviertel Tourismus/Weinfranz.at
Mostviertel Alpy – Annaberg. Foto: Mostviertel Tourismus/Weinfranz.at

ST. CORONA AM WECHSEL

CHARAKTER
Vrch pre začiatočníkov, pokročilých aj rodiny s deťmi.

HIGHLIGHTY
Detský lyžiarsky svet, profesionálne lyžiarske kurzy, detský zábavný park, sánkarská a bobová dráha, zimné ihrisko, rozšírená zasnežovaná plocha.

ZJAZDOVKY
5 km ľahkých,
4 km stredných.

INFO
www.corona.at

Malebné Viedenské Alpy

Romantické cestičky vedúce zasneženými lesmi, svetielka a trblietanie, keď sneh, ľad a námraza premieňajú hory na zimnú rozprávku. Hostia tu nájdu oddych a inšpiráciu vo wellness oázach a horských chatách so starými zimnými tradíciami, alebo pri rýchlych zimných športoch a snehovej zábave vo Viedenských Alpách.

Viedenské Alpy - Schneeberg
Viedenské Alpy – Schneeberg

ST. CORONA AM WECHSEL

Rustikálne horské chaty, preslávená lyžiarska škola, bezpečné svahy a istota dobrých snehových podmienok zabezpečia, že si na svoje prídu lyžiari všetkých vekových kategórií. Zvlášť je tu postarané o tých najmenších lyžiarov, preto je St. Corona am Wechsel výbornou voľbou, ak sa vaša ratolesť so zimnými športmi zatiaľ len zoznamuje.

MÖNICHKIRCHEN-MARIENSEE

so zjazdovkami pre každého

Malá rodinná lyžiarska oblasť s jedinečným prachovým snehom je tajným tipom Viedenských Álp. Na svoje si tu prídu nielen deti a začiatočníci, ale aj zdatní lyžiari či skúsení snowboardisti. Ponuku strediska dopĺňa areál pre deti s množstvom zábavných atrakcií,
„pôžitkárske miesta“ a vynikajúce ubytovacie a gastronomické zariadenia.

Kto si chce zimnú dovolenku v Mönichkirchene vychutnať skôr v pokojnejšom duchu a netúži trhať ktovieaké rekordy na lyžiarskych svahoch, určite uvíta pestrú škálu snežných barov či tradičných horských chát.

Viedenské Alpy - Mönichkirchen
Viedenské Alpy – Mönichkirchen

ZAU[:BER:]G SEMMERING

zimné radovánky vo dne, v noci

Len hodinu jazdy od Viedne sa rozprestiera miesto známe konaním pretekov Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.

Nájdete tu krásnu prírodu, športové zjazdovky vhodné pre rodiny s deťmi a komfortné vleky. Po lyžovačke môžete zapadnúť do niektorého z útulných podnikov.

PUCHBERG SALAMANDER

zimné radovánky pre celú rodinu

V lyžiarskej oblasti Salamander, ktorá sa rozprestiera okolo Schneebergu, najvyššej hory Dolného Rakúska, nájdete zimu, ako má byť.

Moderná štvormiestna sedačková lanovka vyvezie zimných športovcov do nadmorskej výšky 1 210 metrov k nádherným zjazdovkám vybaveným najmodernejším zasnežovacím zariadením.

Pre deti je určený detský vlek Forellino a svah, na ktorom je radosť padať, vstávať a vytáčať oblúčky – hravo, bezpečne a zábavne.

Puchberg. Foto: ©F. Zwickl
Puchberg. Foto: ©F. Zwickl

ZAU[:BER:]G SEMMERING

CHARAKTER

Miesto konania Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní s prekrásnou prírodou.

HIGHLIGHTY

Športový kopec junior, najväčšia ponuka nočného lyžovania v Európe.

ZJAZDOVKY

6,5 km ľahkých,
6,5 km stredných,
1 km ťažkých.

INFO
www.zauberberg.at

MÖNICHKIRCHEN-MARIENSEE

CHARAKTER
Malá, útulná lyžiarska oblasť pre deti a začiatočníkov, ale aj pre skúsených lyžiarov.

HIGHLIGHTY
Detský lyžiarsky areál, skibus zadarmo, lyžiarske školy Koderholt a Seiser.

ZJAZDOVKY
5 km ľahkých,
6,5 km stredných,
1,5 km ťažkých.

INFO
www.schischaukel.net

PUCHBERG

SALAMANDER

CHARAKTER
Lyžiarska oblasť pre celú rodinu s vynikajúcimi službami.

HIGHLIGHTY
Detský lyžiarsky areál Salamander, prírodné klzisko, svah na sánkovanie.

ZJAZDOVKY
2,5 km ľahkých,
4,5 km stredných.

INFO
www.schneebergsesselbahn.at


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu