Príďte na bratislavskú Ice Party a zažite rekordmana Wima Hofa na Slovensku!

24. mája 2017
Otužovanie s Wimom Hofom. Foto: Archív Andreja Maťka

Na Slovensko prichádza guru ľadovej revolúcie, držiteľ 26 svetových rekordov a zakladateľ metódy, ktorá spôsobuje celému svetu príjemnú husiu kožu. Vďaka slovenskému Združeniu inštruktorov metódy Wima Hofa zavíta Wim Hof prvýkrát na Slovensko!

Čoraz známejší holandský odvážlivec, ktorý kompletne prebudováva ľudské vnímanie chladu, sa chystá až k nám na Slovensko. V duchu šírenia náklonnosti k ľadovým kúpeľom sa zúčastní verejnej akcie s názvom Ice Party. Práve na ňu je pozvaný každý, kto sa zaujíma o svoje zdravie, kto by rád zvýšil svoje športové výkony, kto túži po rýchlej regenerácii či po dosiaľ nevýdanej sile.

30 rokov praxe a tisícky úspešných učňov, ktorí Hofovi prešli rukami počas výcviku rovnomennej metódy, zaplavujú svet s pochodňami, na ktorých sa namiesto horúcich plameňov týčia ostré cencúle ľadu.

„Keď som tohto muža stretol prvý raz naživo a pozrel som mu do očí, na tvári sa mi rozžiaril široký úsmev. Videá a filmy sú z informačného hľadiska fajn, ale nedokážu zachytiť atómovú elektráreň, akou je Wim Hof vo svojich rozgajdaných bermudách, starom tričku a nakrivo nasadenej čiapke. Ale keď rozpráva, všetci stíchnu a počúvajú hurikán pozitívnej energie a racionálnych argumentov. Ani jedno zbytočné slovo,“ Andrej Maťko, zakladajúci člen Združenia inštruktorov Metódy Wima Hofa.

Pri tejto jedinečnej príležitosti na stretnutie s Wimom Hofom sa dozviete, prečo jeho metóde prepadlo v poslednej dobe také množstvo ľudí a aké výsledky sa v prípade drvivej väčšiny z nich dostavili.

Tým šťastlivocom, ktorí si lístky stihnú na Ticketportali zadovážiť včas (www.ticketportal.sk), sa okrem Hofa prihovoria dvaja certifikovaní slovenskí inštruktori M. Thám a V. Schiller i absolvent dvoch kurzov Metódy Wima Hofa a zástanca zdravého životného štýlu, Andrej Maťko. Účastníci Ice Party budú môcť v ľadoboreckých súťažiach zabojovať aj o čerstvo vytlačené kusy knihy Učeň ľadu od H. Moravčíkovej, slovenskej absolventky jedného z Hofových kurzov, či o miestenky na jednodňovom slovenskom kurze v hodnote 100 eur.

Ľadoví muži Wim Hof s Andrejom Maťkom.
Ľadoví muži Wim Hof s Andrejom Maťkom.

O Metóde Wima Hofa s Andrejom Maťkom:

1. O čom je metóda Wima Hofa?

Wim Hof je samorast, ktorý našiel spôsob, ako potlačiť rodinné nešťastie (zabila sa mu žena a nechala ho s 4 deťmi), a to vystavovaním sa extrémnym situáciam. Za 40 rokov sa stal nielen držiteľom 26 svetových rekordov ale vypracoval aj ucelený systém “sily, zdravia, a radosti”, takzvanú Metódu Wima Hofa, ktorá sa zakladá na dychových cvičeniach, vystavovaní sa chladu a na koncentrácii.

Wim sa v posledných rokoch rozhodol, že túto metódu naučí čo najviac ľudí, aby nikto nemusel chodiť k lekárom ani kupovať lieky. Okrem toho boli v mnohých krajinách spustené vedecké štúdie, ktoré potvrdzujú neobyčajný efekt jeho jednoduchej metódy, ktorú sa každý dokáže naučiť za týždeň.

2. Prečo otužovať? Je to vôbec pre bežného človeka potrebné? 

(Smiech). Naše telo je vybavené perfektnými mechanizmami na odolávanie extrémným situáciam, nielen poveternostným. To čo nepoužívame, zakrpatie. Ak nehladujeme, tak sme obézni, ak sa nehýbeme odídu nám svaly aj kosti, ak nerozmýšľame, zmenší sa nám mozog. A ak sa nevystavujeme prirodzeným výkyvom počasia tým, že sme celý rok zababušený a všade je príliš teplo – doma, v aute, obchode, práci a jedinú zimu, ktorú zažívame, je 10-metrová cesta z domu do auta, tak sa náš systém termoregulácie a následne aj náš imunitný systém vytratia, resp. zbláznia. Lenže práve tieto sú zodpovedné za naše zdravie.

Ak telo napríklad nemá dostatok pozitívneho stresu, vyrobí si negatívny, ak telo nemá dostatok prirodzených útokov na imunitný systém tak si vyrobí “vymyslený”, čo sú autoimunitné choroby ako alergie, kožné choroby, reumatizmus, skleróza a iné.

Sme stvorení na boj o prežitie, máme vrodený mechanizmus “boj alebo útek”, dokážeme odolávať extrémnym situáciám tepla aj chladu. Metóda Wima Hofa nás má dostať von z “komfortnej zóny”, a to nás spája zase s prírodou a jej živlami a spôsobuje neuveriteľnú radosť – telo nás odmeňujem záplavou príjemných hormónov.

Ak sa nevystavujeme prirodzeným výkyvom počasia a sme stále v teple, tak sa naša imunita vytratí, vysvetľuje Andrej Maťko.
Ak sa nevystavujeme prirodzeným výkyvom počasia a sme stále v teple, tak sa naša imunita vytratí, vysvetľuje Andrej Maťko.

3. Prečo ísť na Ice Party s Wimom Hofom? Nestačí sa len začať sprchovať studenou vodou alebo stíšiť kúrenie? 

Wim Hof je “atomová bomba”. Je prírodný živel, aký som v živote nestretol. Dokáže zložité veci pomenovať a jednoducho vysvetliť. Dokáže vás nakaziť svojou metódou a nabiť energiou. Je absolútne autentický a presvedčivý a má humor. Je to ozajstný prorok, ale to čo káže, je najčistejšia voda pozbavená všetkých zbytočných rituálov, ako je to v mnohých iných smeroch a náboženstvách.

Wim Hof Ice Party nie je svetová roadshow. Je to jediné podobné podujatie vo svete, na ktoré členovia Združenia inštruktorov metódy Wima Hofa dokázali pozvať Wima, napriek jeho preplnenému kalendáru. Je to jedinečná šanca. Nebude sa opakovať.

4. Nebolo by lepšie organizovať takúto akciu cez zimu? 

Určite nie. Párty je určená ľuďom ktorý chcú postupne vyjsť z komfortnej zóny a to nie je vhodné pri mínus 20.

Na párty budú môcť pomaličky, vedení našimi inštruktormi, otestovať svoje schopnosti odolávania chladu v ľadových bazénoch, či už to bude sekunda alebo minúta. Môžu sa zúčastniť vedených dychových cvičení, ktorých efekt pocítia okamžite návalom sily, niekedy aj dosiahnutím stavu jednoty. A samozrejme si budú môcť vypočuť prednášky aj cvičenia Wima aj slovenských inštruktorov.

Bude to jedna veľká zábava s živou hudbou, chutným zdravým jedlom a nápojmi, aj pivom. A budeme krstiť slovenské aj anglické vydanie našej knihy: Učeň ľadu – 6 dní s Wimom Hofom od Hanky Moravčíkovej, zatiaľ jedinej “učnice ľadu” na Slovensku. Vidíme sa na párty.

Bratislavská Ice Party s Wimom Hofom

Nemusíte cestovať na kurz do Poľska ani do ďalekého Holandska. Ochutnávku toho, čo so sebou Metóda Wima Hofa nesie, vám totiž organizátori Ice Party naservíruju na priehľadnom ľadovom podnose priamo v hlavnom meste Slovenska.

Doprajte si s nastupujúcimi horúcimi dňami to správne ľadové osvieženie celého tela, zbaľte si plavky a príďte 14. júna 2017 o 16:00 do Slavie Agrofert, miesta, kde bude praskať ľad a kde sa budú pľúca účastníkov napĺňať do maximálnej kapacity, opantávajúc všetky zmysli riadnou dávkou čerstvého kyslíka.

„Metóda Wima Hofa je oproti klasickému otužovaniu výnimočná v tom, že prácu s chladom prenáša do bežných situácií: počas prechádzky v parku, cestou do práce, ráno v sprche, na túre v prírode, pri veslovaní alebo pri plávaní v jazere. Rúca naše predstavy o jeho neznesiteľnosti a stavia chlad do roly jedného z najlepších moderných liečiteľov.“ Hana Moravčíková, autorka knihy Učeň ľadu.

Text: Redakcia
Foto: Archív Andreja Maťka

1/1
Zavrieť reklamu