Lyžovanie na francúzskom “ostrove Slnka”: Alpe d’Huez

20. marca 2017
Alpe d'Huez. Foto: Shutterstock

Alpe d’Huez. Stredisko, do ktorého sa dostanete približne za hodinu jazdy z Grenoblu a za menej ako 5 hodín z Paríža je nazývaný aj “Ostrov Slnka”, vďaka približne 300 slnečným dňom v roku.

S približne 250 km zjazdoviek a prevýšením viac ako 2 000 metrov patrí medzi najobľúbenejšie francúzske lyžiarske strediská. Alpe d’Huez sa môže pochváliť aj najdlhšou zjazdovkou na svete s názvom Sarenne.

Váš lyžiarsky zážitok bude trvať celých 16 kilometrov a prekonáte prevýšenie cez 2 kilometre. Stredisko má dva snowparky – jeden pre začiatočníkov a ten druhý pre fajnšmekrov. Vyhradená zjazdovka špeciálne pre sánkarov je zárukou, že si nebudú s lyžiarmi liezť do kapusty.

Pre milovníkov bežeckého lyžovania je pripravených 50 km upravovaných tratí. Ak máte radi zimnú turistiku, môžete si vyberať z približne 30 km trás. A v nadmorskej výške 2 700 m n. m. čaká na vašu návštevu ľadová jaskyňa.

Ak nie ste práve vášnivý lyžiar a celý čas premýšľate odkiaľ Alpe d’Huez poznáte, možno je to z najznámejších cyklistických pretekov na svete – Tour de France s obľubou posiela svojich pretekárov do tohto náročného kopca.

1/1
Zavrieť reklamu