Máte chuť na celoročnú lyžovačku? Poďte do Švajčiarska!

18. marca 2017
Zermatt - Matterhorn. Foto: Shutterstock

Zermatt je švajčiarska dedinka na úpätí Matterhornu – najfotografovanejšej hory na svete, týčiacej sa do výšky úctyhodných 4 478 m n. m. Matterhorn je najväčšou “atrakciou” oblasti a láka návštevníkov z celého sveta.

Takmer jedna tretina zo všetkých alpských štvortisícoviek obklopuje tento malebný región. Prvý úspešný výstup na Matterhorn v roku 1865 bol najväčšou reklamou – od tejto doby sa do oblasti začali trúsiť zvedaví horali, ktorí si majestátnosť tejto hory chcú okúsiť na vlastnej koži.


Lyžiarsky zážitok si môžete naplánovať na ktorékoľvek ročné obdobie. Najvyššie položené lyžiarske trate v Alpách vám ponúknu lyžovačku 365 dní v roku.

Klímu Zermattu by mohlo závidieť nejedno miesto v Európe – 300 slnečných dní v roku a najmenej dažďa v Švajčiarsku. To však nie je všetko. Vzduch v Zermatte je suchý a čistý aj vďaka tomu, že od roku 1947 majú vjazd do dedinky povolený len elektromobily.

K lyžovačke môžete využiť až 360 km zjazdoviek vždy s výhľadom na Matterhorn. No nie je to romantika na pohľadanie? Cez leto si môžete zalyžovať na ľadovci Zermatt Theodul Glacier, ktorý má k dispozícii približne 20 km tratí. Pätnásť kilometrov bežkárskych tratí je vždy bezchybne upravených.

TIP: Sánkarský raj si môžete užiť práve pod Matterhornom. Dráhou z Rotenbodenu vám bude zjazd trvať luxusných 5-10 minút. Navrch sa znova dostanete pohodlne vláčikom, ktorý chodí každých 10 minút.

Text: Daniela Števánková
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu