Mikaela Shiffrin túto sezónu vo Svetovom pohári končí

Mikaela Shiffrin vynechá vo Svetovom pohári sezónu 2015/2016. Šancu na zisk malého kryštálového glóbusu tak môžu získať aj naše pretekárky: Petra Vlhová a Veronika Zuzulová.

Mikaela Shiffrin vynechá vo Svetovom pohári sezónu 2015/2016. Šancu na zisk malého kryštálového glóbusu tak môžu získať aj naše pretekárky: Petra Vlhová a Veronika Zuzulová.

Suverénne kráľovná technických disciplín tak na čas zostúpila z trónu a prenechala miesto ostatným. „Nechcem súťažiť už len z princípu. Keď idem na štart, tak iba so zámerom vyhrať. Nemá význam sa na štart hrabať v stave, keď nie som stopercentne doliečená,“ povedala Mikaela.

We got to work on our fancy footwork a bit these past few weeks… here's what came of it— Enjoy 🙂

Posted by Mikaela Shiffrin on Thursday, October 22, 2015

Svoju filozofiu potvrdila v úvodných slalomoch a obrovskom slalome sezóny. Slalomy vyhrala s náskokom vesmírnych viac ako troch sekúnd na zvyšok štartovného pola. Detto by zopakovala aj v obrovskom slalome, keby nešťastne tri bránky pred cieľom nespadla.

Zranila sa zasa pri rozlyžovaní pred obrovským slalomom vo švédskom Are. Diagnóza znela poškodený vnútorný postranný väz a pomliaždená kosť. „Možno sa po Novom roku postavím na lyže a budem trénovať. Ale že by som v tejto sezóne ešte súťažila, to sa mi nezdá pravdepodobné,“ napísal Denver Post.

Petra a Veronika majú šancu na glóbus

Zvýraznili sa tak šance slovenských lyžiarok Petry Vlhovej a Veroniky Velez-Zuzulovej na zisk malého glóbusu.

Preteky vo Švédskom Aare ovládla Petra Vlhová. Po troch slalomoch sa prepracovala na priebežné tretie miesto so ziskom 160 bodov.

Medzi ňou a vedúcou Švédkou Fridou Hansdotterovou (220 b.) je iba Shiffrinová (200). Štvrtá Češka Šárka Záhrobská má stoštyridsaťšesť a piata Veronika Velez-Zuzulová stodvadsať bodov.

Po odstúpení Shiffrinovej sa na základe športovo-technickej formy v úvodných troch z desiatich slalomov zdá, že o koncoročný titul sa v tejto disciplíne popasujú Švédka, Češka a dve Slovenky.

Mikaela Shiffrin a jej skromná vizitka

Američanka je úradujúcou svetovou i olympijskou šampiónkou v slalome. A v hustých bránkach vybojovala aj tri malé glóbusy v SP za sebou.

Na ten štvrtý bola najmä po dvoch triumfálnych súťažiach v Aspene tiež obrovskou favoritkou. Ale po víkendovom zranení v Aare nenastúpila a odletela domov.

1/1
Zavrieť reklamu