Lindsey Vonn vyhrala obrovský slalom a má už 71 víťazstiev v SP

Má skvelú formu a po rýchlostných disciplínach v Lake Louise zdolala svoje súperky aj v obrovskom slalome v Aare. Lindsey Vonnová vybojovala svoje štvrté víťazstvo za sebou.

Má skvelú formu a po rýchlostných disciplínach v Lake Louise zdolala svoje súperky aj v obrovskom slalome v Aare. Lindsey Vonnová vybojovala svoje štvrté víťazstvo za sebou.

Druhá skončila Rakúšanka Eva-Maria Bremová, tretia bola Talianka Federica Brignoneová (+0,35), aktuálna líderka hodnotenia disciplíny. Slovenka Petra Vlhová bola v 1. kole s manom 2,70 s na 35. priečke a nepostúpila do 2. kola.

Tridsaťjedenročná Vonnová dosiahla štvrté prvenstvo za sebou a zvýšila svoj náskok na čele priebežného celkového poradia už na 104 bodov.

Naposledy v Lake Louise vybojovala Vonnová víťazný hetrik.

“Je to neuveriteľné. Už si ani nespomínam, kedy som naposledy vyhrala obrák,” priznala Američanka do kamier rakúskej televízie ORF.

“V druhom kole to nebola úplne optimálna jazda, no zabojovala som a vyšlo to. Lyže mi idú perfektne, mám ten správny balans. Dúfam, že v takomto rytme budem jazdiť aj v ďalších pretekoch.”

Mikaela Shiffrin sa zranila a vynechá aj nedeľňajší slalom

Rozruch vyvolalo ranné rozjazdenie na svahu, počas ktorého sa zranila Mikaela Shiffrinová. Iba dvadsaťročná slalomárka padla, udrela si koleno a odviezli ju na najbližšiu kliniku.

Podľa vyjadrení jej manažéra Kiliana Albrechta pre svetové agentúry si narazila pravé koleno, keď ju počas jazdy vyhodilo do záchytnej siete.

Predbežná diagnóza vylúčila vážnejšie zranenie. Američanku poslali na vyšetrenie magnetickou rezonanciou.

Prvé kolo pre silný vietor spustili so štvrťhodinovým odkladom a skrátili ho o jedenásť bránok. Pretekárky potrápila aj znížená viditeľnosť – jazdilo sa s pomocou umelého osvetlenia.

1/1
Zavrieť reklamu