Kitzbühel – ideálne miesto na rodinnú lyžovačku v Rakúsku

9. januára 2013
Kitzbühel, Rakúsko. Foto: Shutterstock

Ak hľadáte pravú rodinnú lyžovačku s pestrou sieťou zjazdoviek vhodných už pre začiatočníkov až po tých najnáročnejších lyžiarov.

Kitzbühel patrí k tým nižšie položeným miestam, ale napriek tomu sa nemusíte obávať, že by nebolo na čom lyžovať – väčšina zjazdoviek sa nachádza vo vyšších polohách stúpajúc k nadmorskej výške 2 000 m. n. m., kde o sneh nie je núdza.

Keď hovoríme o pestrej sieti zjazdoviek, myslíme to doslovne. Stredisko totiž disponuje slušnou výbavou – máte k dispozícii až 52 lanoviek a vlekov, takže stereotyp nehrozí. Na svahoch sa nachádza veľa romantických alpských chalúp, ktoré vás priam lákajú zastaviť sa, oddýchnuť si a okúsiť čo-to z ich chutných ponúk.

Ak nie ste práve nadšencom upravovaných zjazdoviek a jazdu z kopca si viac užijete v hlbokom snehu, čaká na vás približne 32 kilometrov rôznych trás. Stredisko má 11 lyžiarskych škôl s viac ako 500 inštruktormi, takže možnosti na zveľaďovanie techniky je viac než dosť. Snowpark Hanglalm láka všetkých priaznivcov na svoje novinky, ktoré potešia aj náročných.

TIP: Príďte si otestovať kondičku na akciu s názvom Streif Vertical Up. Netradične nepôjdete nadol. Vyhráva ten, ktorý zdolá prvý trať s dĺžkou 3 312 m a prevýšením 860 m. Ak sa neodvážite súťažiť, môžete byť divák – zábava je zaručená.

Text: Daniela Števánková
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu