Slovak, Czech and Polish freeski session at Hintertux (23.-25.10.09)

27. októbra 2009

Uplynulý víkend v Rakúsku sa na ľadovci na Hintertux uskutočnila spoločná akcia freeskierov zo Slovenska, Česka a Poľska. Po roku sem zavítali opäť. Na riderov čakal kvalitne upravený park, rampa, séria railov a mnoho iného, s čím sa pohrali mietni jazdci.

Uplynulý víkend v Rakúsku sa na ľadovci Hintertux uskutočnila spoločná akcia freeskierov zo Slovenska, Česka a Poľska. Po roku sem zavítali opäť. Na riderov čakal kvalitne upravený park, rampa, séria railov a mnoho iného, s čím sa pohrali miestni jazdci.

Na prekážkach testovali budúcoročné modely niektorých výrobcov lyží. Počasie sa moc nevydarilo, tvrdé dopady v parku však zjemnil čerstvo napadnutý prašan. Kto nevládal skákať si mohol užiť čerstvo napadnutého snehu na zjazdovke.

Čo nás tu čakalo? Okrem skokov si jazdci pojazdili v čerstvo šejpnutej u-rampe, na sérii railov, kde bolo niekoľko rovných začiatočníckych bedničiek, street trojtyčke rainbow bedni a obľúbenom c-boxe .

Na piatok naplánovali Rotation and switch day. Jazdci mali ukázať, kto koľko točí! (Od 180° až do 1260° a viac). Keď do toho zarátate nejaký trik – celkom pecka. Taktiež sme videli skákať frontflipy a backflipy, alebo double corka. Najlepší trik získal na záver dňa ocenenie.

Podľa programu bol v sobotu Jib and rail day. Chalani a baby sa sústredili na raily, boxy a wallride. Samozrejme ako deň pred tým,tak aj v sobotu bol najlepší trik odmenený cenou.

Posledný deň súťažil oldskuulisti – Style day and best oldskul wear. Cez deň sa grabovalo v oldschoolovom oblečení. Najlepšie odetý rajder získal cenu. Czech/Slovakian and Polish freeski session ani tento rok nesklamala. Všetci si dobre zajazdili, vyskúšali nové lyže, porozprávali a najmä strávili super víkend na snehu. Veď sa pozrite na fotky v galérii sami (Foto Jakub Kuric):

[nggallery id=8]

1/1
Zavrieť reklamu