Väčšina rakúskych ľadovcov oficiálne otvára zimnú sezónu už tento víkend

Z Rakúskych stredísk otvára oficiálne túto sezónu cez víkend Dachstein, Stubai, Mölltaler aj Sölden. Okrem testovania lyží ponúkajú mnohé zaujímavé akcie. Prečítajte si aké.

Napriek tomu, že na Slovensku nasnežilo v polovici októbra skoro meter prašanu, takýto stav nie je v Rakúsku výnimočný. Ľadovce mávajú tradične úvody do sezóny koncom októbra, respektíve začiatkom novembra. Pomerne často sa tu povozíte v prašane. Poďme sa pozrieť na niektoré z nich:

Sölden
Ako sme písali tu, cez víkend (24.-25. október) začne na ľadovci nad mestečkom Sölden Svetový pohár mužov a žien. Mestečko sa naplní jazdcami a divákmi, stredisko sa dnes pripravuje na tento víkendový nápor.

Dachstein
Na tento víkend sa pripravili aj na Dachsteine. Tentoraz po svojom – privítajú freestylerov a snowboarderov. Víkendová akcia má byť predprípravou na každoročný Pleasur Jam – 7. ročník freestylového festivalu (13.-15. november) v mestečku Schladming, ktoré leží pod ľadovcom.

Na ľadovci stojí celoročne Atomic Superpark Dachstein. Posledná správa, ktorú sme dostali z ľadovca pred dvoma dňami znela: „It´s snowing and a new brilliant season can begin! With about a meter of fresh snow in the last days!“ Podobné ako na Slovensku, ibaže na ľadovci Dachstein je veľká šanca, že prašan tu ostane.

V lete nainštalovali v parku niektoré nové prekážky a na víkend majú park prestavať. „Kvôli Pleasure Jamu v novembri pravdepodobne inštalujeme špeciálne prekážky a premiestnime staré,“ povedal dizajnér parku. Podobne ako každý rok, aj teraz je najskôr v prevádzke park pre začiatočníkov so skokmi vysokými 3- až 6- metrov, dvoma lajnami na raily.

Stubai
Ľadovec Stubaier je jeden z najväčších ľadovcov v Rakúsku. Nachádza sa v Tirolsku približne 580 km z Bratislavy. Tento víkend (23.-25. október) tu prebehne otváracia akcia pre snowboarderov. Stredisko v spolupráci s MOREBOARDS a BURTON otvára ZOO freestylový park pre boarderov. Burton a ďalšie snowboardové firmy predstavia svoje produkty na túto sezónu, na ľadovci bude koncert a mnoho iného.

Mölltaler
Ľadovec Mölltaler Gletscher hlási už dnes vyše 80 centimetrov nového snehu. Vleky jazdia každý deň a stredisko fičí na plné obrátky. Skiopeningy strediska sú prakticky každý víkend od najbližšieho víkendu 24. októbra (tento víkend špeciálne lacné menu v reštauráciách, gratis testy freestylových lyží).

Začiatkom novembra (7.-8. november) je otvorenie sezóny Gigasportom. Okrem testovania zadarmo stredisko pripravilo pre lyžiarov bohatý program s hudbou a kapelami na svahoch. Na testovanie budú pripravené široké karvingové trate, zo stanov na zjazdovke vás pohodlne odvezie nočný skibus servis. Koncom novembra openinguje Intersport a začiatkom decembra je v stredisku špeciálne akcia s názvom SkiHit (5.-8. december).

Kaprun
Veľký rezort sa nachádza na ľadovci Kitzsteinhorn, asi 400 kilometrov od Bratislavy. Lanovky tu začali premávať už 18. septembra, ale oficiálne stredisko štartuje sezónu až cez víkend 7.-8. novembra. Počas týchto dvoch špeciálnych dní si budú môcť ľudia zadarmo otestovať modely lyží Atomic a Blizzard. Na pomoc im prídu odborníci, ktorých sa môžu opýtať ako zlepšiť techniku jazdy etc.

Ak vás ani tento článok nepresvedčil o tom, že prípravu na zimnú sezónu môžete absolvovať na jednom z ľadovcov blízko Slovenska, musíte počkať do zimy, keď napadne dosť snehu aj na Slovensku. Vtedy vás na našich stránkach bude čakať sprievodca rýchlo sa rozvíjajúcimi malými strediskami na Slovensku.

Chcete lyžovať zadarmo na niektorom zo SkiOpeningov? Ak napíšete zopár slov a nafotíte akciu, víkendový lístok môže byť váš! napíšte mi: igi@snowmagazin.sk

1/1
Zavrieť reklamu